Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Kοινές στρατηγικές και συνεργασία για τα νησιά της Μεσογείου.


Τη σύσταση Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας προτείνει ο Περιφερειάρχης Κρήτης στους ομολόγους του. 

Τη σημασία της  συνεργασίας μεταξύ των Νησιωτικών Περιοχών στη Μεσόγειο και της  σύστασης Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας  επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, στο πλαίσιο Ημερίδας που διοργανώνεται στο Κάλιαρι, για το “Ρόλο της Εδαφικής Συνοχής μετά το 2020 με έμφαση στη Νησιωτικότητα”.


 Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη δυναμική δράση της Κρήτης τα τελευταία χρόνια στη Μεσόγειο για την Κυκλική Οικονομία και για την εμβάθυνση της συνεργασίας των Νησιωτικών περιοχών, με τη  διοργάνωση δύο Διεθνών Συνεδρίων στην Κρήτη υπό την αιγίδα της Κομισσιόν, καθώς και σημαντικών συναντήσεων  με τις Περιφέρειες Σαρδηνίας. Κορσικής και Βαλεαρίδων κατά την πρόσφατη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων, όπως και με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Γραφείο της Περιφέρειας Κρήτης στις Βρυξέλλες. 
Ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η διαπεριφερειακή συνεργασία των νησιών στη Μεσόγειο, μέσα από κοινό όραμα,  κοινές πρωτοβουλίες και στρατηγικές και πρότεινε να ιδρυθεί ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας για την Κυκλική Οικονομία στα νησιά. 
Παράλληλα σημείωσε πως είναι ανάγκη να υλοποιηθούν κοινά στρατηγικά σχέδια που σχετίζονται με την ενέργεια, τη διαχείριση αποβλήτων, τις μεταφορές σε δια-νησιωτική κλίμακα και την κυκλική οικονομία ως ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, για την ενίσχυση  του ιδιωτικού τομέα, και τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών  πρωτοβουλιών. 
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Στο Τσαλικάκι βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας
Στο Γάζι ο Κώστας Μαμουλάκης με μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Κατσαμάς – Τριαλώνη στο πλευρό Μποκέα για το τοπικό Γαζίου
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Tο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου .............