Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Kοινές στρατηγικές και συνεργασία για τα νησιά της Μεσογείου.


Τη σύσταση Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας προτείνει ο Περιφερειάρχης Κρήτης στους ομολόγους του. 

Τη σημασία της  συνεργασίας μεταξύ των Νησιωτικών Περιοχών στη Μεσόγειο και της  σύστασης Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας  επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του, στο πλαίσιο Ημερίδας που διοργανώνεται στο Κάλιαρι, για το “Ρόλο της Εδαφικής Συνοχής μετά το 2020 με έμφαση στη Νησιωτικότητα”.


 Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη δυναμική δράση της Κρήτης τα τελευταία χρόνια στη Μεσόγειο για την Κυκλική Οικονομία και για την εμβάθυνση της συνεργασίας των Νησιωτικών περιοχών, με τη  διοργάνωση δύο Διεθνών Συνεδρίων στην Κρήτη υπό την αιγίδα της Κομισσιόν, καθώς και σημαντικών συναντήσεων  με τις Περιφέρειες Σαρδηνίας. Κορσικής και Βαλεαρίδων κατά την πρόσφατη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων, όπως και με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Γραφείο της Περιφέρειας Κρήτης στις Βρυξέλλες. 
Ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η διαπεριφερειακή συνεργασία των νησιών στη Μεσόγειο, μέσα από κοινό όραμα,  κοινές πρωτοβουλίες και στρατηγικές και πρότεινε να ιδρυθεί ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας για την Κυκλική Οικονομία στα νησιά. 
Παράλληλα σημείωσε πως είναι ανάγκη να υλοποιηθούν κοινά στρατηγικά σχέδια που σχετίζονται με την ενέργεια, τη διαχείριση αποβλήτων, τις μεταφορές σε δια-νησιωτική κλίμακα και την κυκλική οικονομία ως ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, για την ενίσχυση  του ιδιωτικού τομέα, και τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών  πρωτοβουλιών. 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ