Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

Στο Συνέδριο ECHOPOLIS 2018 – Φύση και Πολιτισμός η Περιφέρεια Κρήτης


Στο Συνέδριο “ECHOPOLIS2018 –  Φύση & Πολιτισμός” συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, που διοργανώθηκε από τον Διεθνή Oργανισμό SDMed Observation, Planning & Eco-innovation  σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, και πραγματοποιήθηκε στο Ευγενίδιο Ίδρυμα στην Αθήνα.


Το  ECHOPOLIS, δίδει έμφαση στις Στρατηγικές και εφαρμογές βασισμένες στη φύση και στον πολιτισμό για τις πόλεις και τις περιφέρειες, και στοχεύει στη συγκέντρωση εκπροσώπων πόλεων και περιφερειών από ολόκληρο τον κόσμο που σχεδιάζουν ή εφαρμόζουν καινοτόμες και συνδεδεμένες λύσεις βασισμένες στη φύση και τον πολιτισμό για την ανάπτυξή τους, δημιουργώντας έστι ένα διεθνές φόρουμ ανταλλαγής και κοινής δράσης.
 
Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, η Δρ Ελένη Χατζηγιάννη Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, παρουσίασε σε ειδική ενότητα για τη Μεσόγειο, Ευρωπαϊκά Ανταγωνιστικά έργα που υλοποιούνται στην Κρήτη, συναφή με τον βιώσιμο τουρισμό, την καινοτομία, την προστασία του περιβάλλοντος, υπό το τρίπτυχο “Περιβάλλον-Πολιτισμός-Τουρισμός”. 

 
Το Συνέδριο, υπό το πρίσμα και του έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, συγκέντρωσε περισσότερες από 100 ομιλίες από χώρες της Ευρώπης, τον Καναδά, Λίβανο, Παλαιστίνη, σε τριήμερες παράλληλες θεματικές συνεδρίες, από επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, πολιτικούς, εκπροσώπους πόλεων και περιφερειών μαζί με επιχειρήσεις. 
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Στο Τσαλικάκι βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας
Στο Γάζι ο Κώστας Μαμουλάκης με μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Κατσαμάς – Τριαλώνη στο πλευρό Μποκέα για το τοπικό Γαζίου
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Tο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου .............