Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Δημόσια Διαβούλευση για το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Προβολής

Παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης 6 Νοεμβρίου, κατά την διευρυμένη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Ηρακλείου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Προβολής του Δήμου.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό στην Κρήτη, ο αεριλιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας, στελέχη του Δήμου Ηρακλείου κ.ά.
Προήδρευσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Gian Andrea Garancini.


Στο πλαίσιο του δημοκρατικού προγραμματισμού και της συμμετοχικής διαδικασίας που επιδιώκει η Δημοτική Αρχή, το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Προβολής, τίθεται σε δημόσια διαβούλευση, από την Πέμπτη 08/11/2018 έως και τη Δευτέρα 26/11/2018.
Το Στρατηγικό Σχέδιο που εκπονήθηκε από το Δρ. Δημήτρη Κούτουλα (Σύμβουλο Τουριστικού Μάρκετινγκ) και το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, λαμβάνοντας υπόψη και τη «Μελέτη Προορισμού για την προώθηση του Ηρακλείου ως τουριστικός προορισμός» (ΤΕΙ Κρήτης 2018) αποτελεί μια συνολική στρατηγική μάρκετινγκ για τον τουρισμό. 


Αποβλέπει στην αλλαγή στο αφήγημα γύρω από το Ηράκλειο ως τουριστικό προορισμό, στην ανάπτυξη ενός ισχυρού destination brand,
στην ανάπτυξη περιεχομένου (content) υψηλής ποιότητας και η ευρεία διαδικτυακή διανομή του (content seeding) και στις στοχευμένες επαφές με την αγορά (ιδίως με τουριστικούς πράκτορες, εταιρίες κρουαζιέρων, αεροπορικές εταιρίες, τουριστικά γραφεία και γραφεία οργάνωσης συνεδρίων).


Τo πλήρες κείμενο προς διαβούλευση βρίσκεται αναρτημένο, στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου (https://www.heraklion.gr/press/deliberation) και μπορούν επ’ αυτού να υποβάλλονται προτάσεις από πολίτες, συλλόγους, ιδρύματα και τοπικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς. Οι τυχόν προτάσεις και παρατηρήσεις θα ενσωματωθούν στο τελικό κείμενο, κατόπιν αξιολόγησης από το Τμήμα Τουρισμού και τους μελετητές.
Οι προτάσεις και παρατηρήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στα e-mail του Τμήματος Τουρισμού tourism@heraklion.gr, (υπόψη κας Δέσποινας Διαλυνά), τηλ. επικοινωνίας: 2813409779
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Οι παλιοί νερόμυλοι στην περιοχή Λιναρές του χωριού Μυρσίνη
Ο Σάντολος του κοπελιού
Ο μεσημεριανός καλοκαιρινός ύπνος
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Σας παρουσιάζουμε με 450 φωτογραφίες την πόλη της Σητείας
Το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού στον Ψηλορείτη

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ