Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο πολλών δραστηριοτήτων θα αποκτήσει το Οροπέδιο Λασιθίου


Το δικό του σύγχρονο αθλητικό κέντρο, μεταξύ άλλων, με γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλει, τένις, πισίνα και στάδιο ολυμπιακών διαστάσεων, τεχνητό ποτάμι για κωπηλασία και κολύμβηση, στάδια για πάλη, τζούντο και άρση βαρών, αθλητικές εγκαταστάσεις με 57 δωμάτια και 114 κρεβάτια, χώρους υποδοχής , χώρους για συνέδρια και άλλες δομές, σύγχρονες, διεθνών προδιαγραφών αναμένεται να αποκτήσει μέσα στο νέο χρόνο το Λασίθι!
Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο άρχισε να εκπονείται από τις αρχές του 2010 αλλά έμεινε στη μέση καθώς ελλείψει χρημάτων, τα γήπεδα δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ.
Πρόκειται για μία ιδιωτική πρωτοβουλία  η οποία δεν προχώρησε ενώ συστάθηκε Ανώνυμη Εταιρεία στην οποία με ένα μικρό ποσοστό συμμετέχει κι ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου.


Εδώ και περίπου δύο χρόνια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων, άρχισε μία μεγάλη προσπάθεια για να μη σβήσει η ελπίδα και το Οροπέδιο να αποκτήσει αυτό το υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο προετοιμασίας αθλητών.
Όπως δήλωσε στο «Ράδιο Κρήτη» και την εκπομπή του Μ. Αργυράκη, ο δήμαρχος Οροπεδίου, Γιάννης Στεφανάκης, η διάθεση υπάρχει, προσκλήσεις από τα υπουργεία επίσης υπάρχουν όπου ο δήμος είναι επιλεξιμος και στόχος είναι το σχέδιο αυτό να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά μέσα στο νέο χρόνο και να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2019!

Ο κ. Στεφανάκης εξήγησε ότι, βάσει μετρήσεων και επιστημονικών αναλύσεων, η περιοχή του Οροπεδίου διαθέτει το κατάλληλο υψόμετρο και τις απαραίτητες εκείνες καιρικές συνθήκες για την προετοιμασία των ομάδων  στα πρότυπα άλλων ορεινών περιοχών της Ελλάδας όπου συχνά οι Κρητικές ομάδες ταξιδεύουν κι έτσι η Κρήτη θα διαθέτει το δικό της υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο.
Παράλληλα, για να λειτουργήσει σωστά η συγκεκριμένη αθλητική δομή, ο δήμαρχος επισήμανε ότι θα υπάρξουν περίπου 51 θέσεις εργασίας ενώ η διατροφή των αθλητών και των ομάδων θα γίνεται αποκλειστικά με αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα της περιοχής.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σεμινάρια IANOS 2019 - Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου - Φεστιβάλ Πολιτισμού Χανίων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Τοπόλια ............. Επίσκεψη στο χωριό Μεταξοχώρι ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............