Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

Σπιτάκια με όμορφες δράσεις και δωρεάν πρόσβαση για όλους με την βοήθεια του ΙΤΕ μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»

Μία βόλτα στο παραμύθι είναι η βόλτα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο – Ταξίδι στην Χώρα των Ξωτικών» που το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 20178 ανοίγει τις πύλες του στην Πλατεία Ελευθερίας. Μικροί και μεγάλοι που θα βρεθούν στα λαμπερά και φωτισμένα δρομάκια του Χριστουγεννιάτικου χωριού θα έχουν πρόσβαση σε εκείνες τις μικρές πολύχρωμες χαρές των γιορτών… χωρίς κόστος και χωρίς άγχος. Το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» της ΔΗΚΕΗ προσφέρει στους επισκέπτες του δράσεις εντελώς δωρεάν! Σε κάθε σπιτάκι του όμορφου χωριού περιμένει και μία έκπληξη.


Μία βόλτα πάνω από την πόλη …
Όλοι μπορούν να κάνουν μία βόλτα με έναν από τους Τάρανδους του Άη Βασίλη και να γίνουν βοηθοί του! Όλοι μπορούν να δουν την πόλη από ψηλά και να σκορπίσουν δώρα … με την πολύτιμη βοήθεια και την τεχνολογία του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας.

Χριστούγεννα …On Stage
Μουσική, χορός και τραγούδι, κάλαντα, αφηγήσεις και θεατρικά δρώμενα, μάγοι, κλόουν και ζογκλέρ, ο καραγκιόζης και κομμάτια της παράδοσης μας θα ξεδιπλωθούν στην σκηνή του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» …ενώ θα υπάρξουν και πολλές εκπλήξεις!

Ένας περίπατος γιορτής και δημιουργίας
Έναν περίπατο δημιουργικό σε μία γειτονιά του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» γεμάτη με εικαστικές κατασκευές, με συγχρονισμένο φωτισμό και μουσική αλλά και
με μηνύματα για έναν καλύτερο κόσμο μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες του λαμπερού χωριού! Την επιμέλεια έχει και πάλι το ΙΤΕ…

Το σπιτάκι των ξωτικών
Το ΙΤΕ έχει φροντίσει για μία σειρά από ευρηματικά παιγνίδια όπως «το παιγνίδι της Βασιλόπιτας» και αναζητώντας το φλουρί! Το παιχνίδι των οικολογικών δώρων, η παράδοση των δώρων σε όλο τον κόσμο, «Βοήθησε τον Άη Βασίλη να μοιράσει τα δώρα στις καμινάδες».

Τα γλυκά του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»
Μικροί και μεγάλοι με την πολύτιμη συμβολή Πολιτιστικών Συλλόγων, φίλων και εθελοντών θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα γλυκά! Μυρωδιές από κανελλογαρύφαλλο και πορτοκάλι θα γεμίσουν το Χριστουγεννιάτικο χωριό και όλοι θα μπορέσουν να πάρουν ένα κέρασμα…


Το σπιτάκι των εκπλήξεων
Το ΙΤΕ φροντίζει έτσι ώστε να υπάρχει η φωτογραφία των επισκεπτών του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» στη ντουλάπα με το μαγικό καθρέφτη και τις διαφορετικές φορεσιές, για να τυπώσουν τη δική τους εορταστική καρτ-ποστάλ με μια παλιά φωτογραφική μηχανή, για να τηλεφωνήσουν στον Άη Βασίλη και για να μαζέψουν τα δώρα που του έπεσαν!

Το σπιτάκι με τα παραμύθια
Στους «Επτά περιπετειακούς μύθους» της Αργυρώς Παπαδάκη θα μπορούν να συμμετέχουν στο πλαίσιο μίας διαδραστικής αφήγησης και να παίζουν τα παιδιά που θα μπουν στο σπιτάκι με τα παραμύθια του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» με την πολύτιμη επιμέλεια του ΙΤΕ.

Το σινεμά του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»
Θα γίνονται προβολές χριστουγεννιάτικων ταινιών για όλη την οικογένεια.

Το σπιτάκι του Άη Βασίλη
Ο Άη Βασίλης του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» περιμένει όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά της πόλης, να τα πάρει αγκαλιά για μία όμορφη φωτογραφία…
Στην αναμονή ωστόσο μικροί και μεγάλοι μπορούν να δουν – με την βοήθεια του ΙΤΕ- το εργαστήριο του Άη Βασίλη !

Το εργαστήρι του Άη Βασίλη
Συγγραφείς παραμυθιών αφηγούνται στα παιδιά χριστουγεννιάτικες ιστορίες, όμως η αφήγηση συνδυάζεται και με άλλες εικαστικές και χειροτεχνικές δραστηριότητες.

Το σπίτι των χρωμάτων
Τα παιδιά με την βοήθεια των ξωτικών του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου» φτιάχνουν και ζωγραφίζουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Το ταχυδρομείο του Άη Βασίλη
Χριστούγεννα χωρίς γράμμα στον αγαπημένο Άγιο των παιδιών δεν γίνονται! Όλα τα παιδιά γράφουν το γράμμα τους στον Άη Βασίλη και φροντίζουν για την αποστολή του μέσα στο Ταχυδρομείο του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου»!
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα φωτός» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2019 Δήμου Πλατανιά
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΝΔΥΛΑΚΕΙΑ 2019
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ