Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας Ιχθυαγοράς Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου τα εγκαίνια της νέας Ιχθυαγοράς Ηρακλείου, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.
Ο Δήμαρχος έκοψε την κορδέλα στο κτίριο που στεγάζει πλέον τα καταστήματα χονδρικής πώλησης αλιευμάτων και ακολούθησε ο καθιερωμένος αγιασμός.
Εν συνεχεία, στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος τόνισε: «Ένα πρόβλημα δεκαετιών για το κέντρο της πόλης, λύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το Ηράκλειο απέκτησε μια σύγχρονη Ιχθυαγορά, την οποία είχε ανάγκη ενώ και οι κάτοικοι της οδού Καρτερού και των γύρω δρόμων επιτέλους θα ανακουφιστούν από την ταλαιπωρία που υπέστησαν για χρόνια, εξαιτίας της παρουσίας της συγκεκριμένης δραστηριότητας στην περιοχή τους.


Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Συλλόγου Εμπόρων Οπωροπωλών Ηρακλείου Μιχάλη Κονσολάκη για την βοήθειά του, όλους τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και το Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝΑΛ που συνεργάστηκαν αρμονικά, τους ανθρώπους της εταιρείας “Δολαψάκης ΑΤΕ” που συνέπραξε με την ΔΕΠΑΝΑΛ στην ανακατασκευή του κτιρίου, καθώς και τους εργαζομένους του Δήμου που έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους.
Όλοι οι παραπάνω, ο καθένας αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογούσε, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να ολοκληρωθεί επιτυχώς αυτό το πολύ σημαντικό έργο».
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Ηρακλείου Μιχάλης Κονσολάκης, οι Αντιδήμαρχοι Πέτρος Ινιωτάκης και Γιάννης Αναστασάκης και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Νίκος Αγγελάκης.
Παρευρέθησαν ακόμα οι Αντιδήμαχοι Μαρία Καναβάκη, Στέλα Αρχοντάκη, Κώστας Βαρδαβάς, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Γιάννης Ξυλούρης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιάννης Ρασούλης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Γιώργος Τσαγκαράκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρασίνου Νίκος Φακουρέλης, ο δημοτικός σύμβουλος Νεκτάριος Ανδρεαδάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης σε θέματα αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ματαλιωτάκης κ.ά.


Η νέα Ιχθυαγορά στεγάζεται σε κτίριο ιδιοκτησίας Δήμου Ηρακλείου και επιφάνειας 627,48 τ.μ. , το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του οικοπέδου της Νέας Λαχαναγοράς.
Το κτίριο ήταν αναξιοποίητο και ανακατασκευάστηκε πλήρως, από την κοινοπραξία «Ένωση ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ – Δολαψάκης ΑΤΕ», με μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, και με την καθοριστική συνδρομή του Τμήματος Περιβάλλοντος, όσον αφορά στις αδειοδοτήσεις. Το κόστος καλύφθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου.
Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ταυτόχρονα με το κτίριο της νέας Ιχθυαγοράς, ανακατασκευάστηκε και ο βιολογικός καθαρισμός της Λαχαναγοράς, ο οποίος πλέον λειτουργεί κανονικά.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ