Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018

Η Βίλα Μπλανς στα Χανιά γίνεται πολυτελές ξενοδοχείο

Ένα παλιό και ιστορικό κτίριο στα Χανιά, στην οδό Μαυρογέννηδων, γνωστό στους Χανιώτες ως Βίλα Μπλανς, ήταν εγκαταλελειμένο εδώ και χρόνια και ρήμαζε. Κι αυτό, γιατί το τεράστιο κόστος της αποκατάστασής του «φρέναρε» το όνειρο των ιδιοκτητών του.
Να, όμως, που ήλθε η ώρα κι αυτό το ιστορικό και εμβληματικό, για τα Χανιά, κτίριο αλλάζει σελίδα. Το όνειρο των ιδιοκτητών μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης κι ήδη η αρχιτεκτονική μελέτη από γνωστό γραφείο των Χανίων, έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και τα σχέδια προχωρούν.

Οι εργασίες, που θα γίνουν σύμφωνα με την αρχιτεκτονική πρόταση αποκατάστασης του κτιρίου, θάναι ήπιες παρεμβάσεις και συμβατές ως προς την φυσιογνωμία του. Έτσι το κυρίως κτίριο  θ΄αλλάξει τη χρήση του σε πολυτελές ξενοδοχείο πρώτης κατηγορίας με μόλις 15 κλίνες και το βοηθητικό κτίριο, που υπάρχει στο οικόπεδο θα γίνει ανεξάρτητος χώρος πρωινού και καφέ μπιστρό.
Η Βίλα Μπλανς χρονολογείται από το 1870. Είναι πετρόκτιστη, τριώροφη και διαθέτει μικρό υπόγειο και σοφίτα, που χρησίμευε για τη διαμονή του προσωπικού. Η νότια αυλή χρησίμευε ως κήπος και η βορειοδυτική ως μαγειρείο-ξυλόφουρνος, ο οποίος και σώζεται.,
Το κτίριο ήταν προίκα του μηχανικού, που το κατασκεύασε για το γάμο της κόρης του με τον Γάλλο Πρόξενο Πωλ Μπλανς και λειτούργησε για πολλές δεκαετίες ως Γαλλικό Προξενείο, λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Πηγή: zarpanews.gr

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ