Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018

Η Βίλα Μπλανς στα Χανιά γίνεται πολυτελές ξενοδοχείο

Ένα παλιό και ιστορικό κτίριο στα Χανιά, στην οδό Μαυρογέννηδων, γνωστό στους Χανιώτες ως Βίλα Μπλανς, ήταν εγκαταλελειμένο εδώ και χρόνια και ρήμαζε. Κι αυτό, γιατί το τεράστιο κόστος της αποκατάστασής του «φρέναρε» το όνειρο των ιδιοκτητών του.
Να, όμως, που ήλθε η ώρα κι αυτό το ιστορικό και εμβληματικό, για τα Χανιά, κτίριο αλλάζει σελίδα. Το όνειρο των ιδιοκτητών μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης κι ήδη η αρχιτεκτονική μελέτη από γνωστό γραφείο των Χανίων, έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και τα σχέδια προχωρούν.

Οι εργασίες, που θα γίνουν σύμφωνα με την αρχιτεκτονική πρόταση αποκατάστασης του κτιρίου, θάναι ήπιες παρεμβάσεις και συμβατές ως προς την φυσιογνωμία του. Έτσι το κυρίως κτίριο  θ΄αλλάξει τη χρήση του σε πολυτελές ξενοδοχείο πρώτης κατηγορίας με μόλις 15 κλίνες και το βοηθητικό κτίριο, που υπάρχει στο οικόπεδο θα γίνει ανεξάρτητος χώρος πρωινού και καφέ μπιστρό.
Η Βίλα Μπλανς χρονολογείται από το 1870. Είναι πετρόκτιστη, τριώροφη και διαθέτει μικρό υπόγειο και σοφίτα, που χρησίμευε για τη διαμονή του προσωπικού. Η νότια αυλή χρησίμευε ως κήπος και η βορειοδυτική ως μαγειρείο-ξυλόφουρνος, ο οποίος και σώζεται.,
Το κτίριο ήταν προίκα του μηχανικού, που το κατασκεύασε για το γάμο της κόρης του με τον Γάλλο Πρόξενο Πωλ Μπλανς και λειτούργησε για πολλές δεκαετίες ως Γαλλικό Προξενείο, λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Πηγή: zarpanews.gr

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............