Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018

Πιλοτικά μοντέλα στο θαλάσσιο τουρισμό. Συνέδριο στο Ευρωκοινοβούλιο με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης


Σε συνέδριο στο Ευρωκοινοβούλιο συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης, για το Βιώσιμο Τουρισμό στη Μεσόγειο. Το Συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου MITOMED+ του πλαισίου  Interreg MED,  που εστιάζει στη δημιουργία Ολοκληρωμένης Διαχείρισης για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στη Μεσόγειο και αναπτύσσει πιλοτικά μοντέλα σε παράκτιες περιοχές, αξιοποιώντας ερευνητικά δεδομένα διαχείρισης της Παράκτιας Ζώνης.Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η Ελένη Χατζηγιάννη, Δντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού και Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Έργου PANORAMED  (Interreg MED),  η οποία παρουσίασε το στρατηγικό χαρακτήρα του έργου για τη διακυβέρνηση στη Μεσόγειο, σε ό,τι αφορά στον Παράκτιο-Θαλάσσιο Τουρισμό και τη συνεργασία των χωρών και Περιφερειών της Μεσογείου, εν όψη της προετοιμασίας μελλοντικών προσκλήσεων του Χρηματοδοτικού Προγράμματος  Interreg MED.  Αυτός είναι εξάλλου και ο κύριος σκοπός του έργου  PANORAMED, στο οποίο η Περιφέρεια Κρήτης κατέχει σημαντικό ρόλο, έχοντας αναλάβει τη διασύνδεση Ευρωπαϊκών Οργανισμών-Φορέων-Προγραμμάτων, για να εντοπιστούν οι κοινές προκλήσεις και νέες ευκαιρίες έργων, συνεργασιών για βιώσιμο τουρισμό στη Μεσόγειο και διαπεριφερειακές νέες συνεργασίες.


Στο Συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές: Ευρωβουλευτές, η Γεν Δντρια της Συνέλευσης των Παρακτίων και Απομακρυσμένων Ευρωπαϊκών Περιφερειών Ελένη Μαριάνου (CPMR), Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου NECSTouR για τον Τουρισμό Jan Korthoudt, η Επικεφαλής Μονάδας για τον Τουρισμό της Γεν Δνσης Εσωτερικής Αγοράς Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ Άννα Αθανασοπούλου, ο Επικεφαλής Μονάδας για τη Γαλάζια Οικονομία της Γεν Δνσης Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας Felix Leinemman, Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χάρης Κοκκώσης, ο Ν Πέτρου  Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, Εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Φορέων Τουρισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κα.
Tο Συνέδριο εστιάζει ιδιαίτερα στον προσδιορισμό και εφαρμογή δεικτών για βιώσιμο τουρισμό στις παράκτιες περιοχές και θαλάσσια ζώνη της Μεσογείου, και συνδιοργανώεται από την Διακομματική Επιτροπή για τη Θάλασσα, Ποταμούς και Παράκτιες Περιοχές  SEARICA, τη Συνέλευση των Παράκτιων και Παραθαλάσσιων Περιφερειών της Ευρώπης (CPMR)  και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τον Τουρισμό NECSTour. Η Περιφέρεια Κρήτης, κατέχει την Αντιπροεδρία της CPMR για τα Θαλάσσια Θέματα και είναι επικεφαλής ΕιδικήςΘεματικής Ομάδας Μεσογειακών Περιφερειών  (Task Force)  για Παράκτιο Τουρισμό.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............