Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Με την εξάπλωση των αντιδημοκρατικών δυνάμεων, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η βία, οι καταστροφές, οι αποτρόπαιες πράξεις των Γερμανικών και Ιταλικών στρατευμάτων και των συμμάχων τους, εκμηδένιζαν τις αξίες της Δικαιοσύνης και του Ανθρωπισμού. Χρειάστηκαν αμέτρητες θυσίες, σκληροί, πολύχρονοι αγώνες, για την λύτρωση από τα σκοτάδια του ολοκληρωτισμού που είχαν απλωθεί και πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα.


Στον τόπο μας άνδρες και γυναίκες, κάθε ηλικίας, παρακινημένοι από φιλοπατρία, αξιοπρέπεια, και πίστη στην ελευθερία, ανέλαβαν, σε άνισες μάχες απέναντι σε κατακτητές επαρκώς εξοπλισμένους, τον αγώνα εκείνων των χρόνων.
Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής (1941-1944), υπήρξε μια κορυφαία περίοδος της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας, με αναρίθμητα γεγονότα ηρωισμού και αυταπάρνησης.
Τιμούμε τους γνωστούς και αγνώστους αγωνιστές. Αποτελεί Χρέος μας να εμπνευσθούμε και σήμερα από το αδούλωτο φρόνημά τους και να συνεχίσουμε την πορεία μας στους τωρινούς δύσκολους καιρούς, με θάρρος, ομοψυχία, κοινωνική εγρήγορση και διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο και στον τόπο μας.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............