Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018

Υπεγράφη η σύμβαση για τη συντήρηση των Ενετικών Τειχών

Υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου, στη Λότζια, η σύμβαση του έργου «Συντηρήσεις Ενετικών Τειχών». Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.
Πρόκειται για εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και ευπρεπισμού των Ενετικών Τειχών Ηρακλείου. Αναλυτικότερα θα γίνει καθαρισμός και θα στρωθούν οι περιπατητικές διαδρομές και πλατώματα με χωμάτινο δάπεδο όμοιο με αυτό που έχει τοποθετηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Θα γίνουν αποκαταστάσεις και καθαρισμοί καθώς και συντήρηση και περιποίηση της υπάρχουσας βλάστησης και νέες φυτεύσεις. Παράλληλα θα γίνει συντήρηση του υφιστάμενου αστικού εξοπλισμού και τοποθέτηση νέου.


Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 1.059.110 ευρώ και τελικό ποσό σύμβασης της τάξης των 503.290,20 ευρώ. Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης και η χρηματοδότηση του θα γίνει από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Το όραμά μας για το Ηράκλειο δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει τα Ενετικά Τείχη. Επιδιώκουμε το μνημείο να εξελιχθεί, στο άμεσο μέλλον, σε ζωτικό κομμάτι της καθημερινότητας των Ηρακλειωτών. Ένας χώρος πρασίνου και αναψυχής όπου οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να περπατούν, να κάνουν ποδήλατο , να απολαμβάνουν στην πράξη το μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο της Μεσογείου, μαθαίνοντας παράλληλα για την ιστορία του.
Η υπογραφή της σύμβασης συντήρησης των Τειχών αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου.
Το Ηράκλειο αλλάζει κάθε μέρα. Και η αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για δύσκολο όσο και περίπλοκο έργο, θα αποτελέσει σύντομα ένα από τα κεντρικά σημεία αυτής της αλλαγής».
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............