Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

«Διασφάλιση της αδιάλειπτης στέγασης των πυρόπληκτων φοιτητών εντός της πόλης του Ηρακλείου»

Σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής στέγασης των φοιτητών που φιλοξενούνταν στις φοιτητικές κατοικίες Ηρακλείου του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίες καταστράφηκαν από την πυρκαγιά της 23ης Σεπτεμβρίου 2018, επισημαίνεται ότι ήδη είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός για την απρόσκοπτη εξασφάλιση της στέγασης των φοιτητών σε συνέχεια διασφάλισης της στέγασης από το αρμόδιο Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.).


Σε ανταπόκριση του αιτήματος εκπροσώπων των φοιτητών, επιβεβαιώνεται ότι προτεραιότητα δίδεται για συνέχιση της στέγασης σε ξενοδοχείο εντός της πόλης και με εύκολη πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο.

Από το Ι.ΝΕ.ΔI.ΒΙ.Μ. και τον πρόεδρο του κ. Δημήτρη Ζέρβα επιβεβαιώνεται ότι η στέγαση είναι εξασφαλισμένη μέχρι τις 30-06-19 για όλους τους φοιτητές και μέχρι 15-07-19 για τους φοιτητές της Ιατρικής. Επισημαίνεται επίσης ότι εγκαίρως θα διενεργηθεί νέος διαγωνισμός, με ένταξη στον προϋπολογισμό του 2019 και με έναρξη το Μάρτιο του 2019, ώστε να διασφαλιστεί και η εξεταστική του Σεπτέμβρη.

Σημειώνεται επίσης ότι η διαδικασία της καταβολής του επιδόματος των 2.000 ευρώ από το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη υλοποιηθεί για όλους τους φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία των αιτήσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη το ειδικό υπόμνημα που έχει αποσταλεί από τους φοιτητές και σχετικά με τα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, ο Νίκος Ηγουμενίδης έχει επιμείνει στη διασφάλιση της αδιάλειπτης στέγασης των φοιτητών εντός της πόλης του Ηρακλείου, έως ότου επιλυθεί το κύριο ζήτημα των μόνιμων εστιών.  

Τέλος, υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα, όπως της μεταφοράς από και προς το Πανεπιστήμιο και της σίτισης, για τα οποία την μέριμνα και καθημερινή παρακολούθηση έχει η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου.

Η διασφάλιση της απρόσκοπτης συνέχισης των σπουδών των φοιτητών δεν μπορεί παρά να είναι στο κέντρο της προσοχής όλων των αρμοδίων και σε αδιάλειπτη συνεργασία με τους φοιτητές.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Στο Τσαλικάκι βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας
Στο Γάζι ο Κώστας Μαμουλάκης με μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Tο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου .............