Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

Νέος πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ο Ανδρέας Μαμαντόπουλος ( καθαιρέθηκε ο Νικόλαος Οικονομόπουλος )


Σε μία έντονη συνεδρίαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) το απόγευμα της Δευτέρας, 15 από τα 25 μέλη του ΚΔΣ της οργάνωσης, κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΕΕΣ Νικόλαου Οικονομόπουλου.Όταν κατατέθηκε η πρότασης μομφής, ο Νικόλαος Οικονομόπουλος αποχώρησε ενοχλημένος από τη συνεδρίαση του ΚΔΣ στη διάρκεια της οποίας ο κ. Ν. Οικονομόπουλος καθαιρέθηκε από τη θέση του προέδρου κατά πλειοψηφία (14 υπέρ της μομφής – 1 κατά – 4 λευκά).
Καθήκοντα προέδρου ανέλαβε ο γιατρός και πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ της Ιεράπετρας Ανδρέας Μαμαντόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί εργαζόμενοι του ΕΕΣ ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του ΚΔΣ του Ερυθρού Σταυρού.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ένας πρεσβευτής του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης καταξιώθηκε σε επίπεδο Νομού Λασιθίου, ως Πρόεδρος για το πρωτόγνωρο έργο του στον Ερυθρό Σταυρό Ιεράπετρας και στο Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Βραβεύσεις – Διακρίσεις :
1992. Βράβευση με απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Σύλλογο Εργατών Σητείας «Ο Φειδίας» για την προσφορά στον τόπο .
1993. Βράβευση από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σητείας για την συνολική προσφορά και τη συμβολή στη βελτίωση της περίθαλψης στην περιοχή .
1999. Απονομή του θυρεού του «Εθελοντή Σαμαρείτη» από τη Διεύθυνση Σαμαρειτών Ελλάδος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού .
2000.Απονομή του μεταλλίου της «Εκατονταετηρίδος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» για συμμετοχή στις διεθνείς αποστολές .
2001. Βράβευση με απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου Ιεράπετρας σαν αναγνώριση της συνολικής κοινωνικής προσφοράς.
2002.Τιμητική πλακέτα από την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου για το έργο των Εθελοντών Σαμαρειτών Ιεράπετρας .
2002. Από το Υπουργείο Υγείας και την Ε.Ρ.Α. τιμητική πλακέτα και συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το έργο των Εθελοντών Σαμαρειτών Λασιθίου.
2003.Τιμητική πλακέτα από την Περιφέρεια Κρήτης σαν περιφερειακός υπεύθυνος Σαμαρειτών Κρήτης .
2004. Τιμητική πλακέτα για τη διάσωση ναυαγών προσφύγων στον Γούδουρα Σητείας από τον Σύλλογο Λιμενικών Υπαλλήλων Ανατολικής Κρήτης .
2004. Βράβευση με την απονομή του θυρεού του πυροσβεστικού Σώματος από προϊστάμενο Νομού Λασιθίου .
2004). Βράβευση με την απονομή του θυρεού του Λιμενικού Σώματος από τον Περιφερειακό Προϊστάμενο Κρήτης και Δωδεκανήσου .
2004 Μετά από πρόταση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και του ΠΕ.Σ.Υ.Π. Κρήτης βράβευση για το Εθελοντικό έργο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας .
2004. Για το συνολικό ανθρωπιστικό και εθελοντικό έργο τιμήθηκα με το «Αργυρό Μετάλλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» . 
2005. Μετά τη συμμετοχή στην αποστολή «Αργοναύτης» στη Σρι Λάνκα και για το σύνολο της ανθρωπιστικής δράσης , μου απομνεμήθηκε ο «Αργυρός Σταυρός του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού» .
2010. Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, μου απονεμήθηκε ο τίτλος του «Γεραπετρίτη της Χρονιάς», στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας , για το συνολικό έργο και την προσφορά .
2013. Βράβευση με απονομή τιμητικής πλακέτας από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης για την προσφορά του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας στις Υγειονομικές Μονάδες του τόπου.
2013. Βράβευση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Σύνδεσμο Κρητών Επιστημόνων για το Επιστημονικό και Κοινωνικό μου έργο.
Ως Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ιεράπετρας την περίοδο 2011-2014 , αλλά και ως Γραμματέας τώρα και δύο χρόνια στο Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας συνεργάστηκα και συνεχίζω να συνεργάζομαι άψογα και γνωρίζω από πρώτο χέρι το νέο Πρόεδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του. Είμαι σίγουρος ότι έχει τη γνώση, τη δύναμη και τη μεγάλη διάθεση προσφοράς για να βάλλει την επιβαλλόμενη τάξη και να καταξιωθεί και πανελλήνια.
Μπάμπης Κανάκης
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Οι παλιοί νερόμυλοι στην περιοχή Λιναρές του χωριού Μυρσίνη
Ο Σάντολος του κοπελιού
Η ιστορική συνοικία της Αγίας Τριάδας στην πόλη του Ηρακλείου
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Σας παρουσιάζουμε με 450 φωτογραφίες την πόλη της Σητείας
Το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού στον Ψηλορείτη

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ