Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Δήλωση δημάρχου Χερσονήσου, Γιάννη Μαστοράκη για τις καταλήψεις στα σχολεία

Το καμπανάκι κινδύνου έχει ήδη χτυπήσει προ πολλού και δε γίνεται να μένουμε απαθείς μπροστά σε ένα κομμάτι απογοητευμένης, αποπροσανατολισμένης νεολαίας που αντί να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον, ένα καλύτερο σχολείο, ένα υψηλότερου επιπέδου εκπαιδευτικό σύστημα βρίσκει καταφύγιο στην αγκαλιά των «εμπόρων της αντισυστημικότητας», επικίνδυνων εθνολαϊκιστών, που διαστρεβλώνουν την έννοια του κράτους δικαίου και καταγγέλλουν όχι την εκάστοτε πολιτική της κυβέρνησης, αλλά το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Δημαγωγικά παιχνίδια εξέγερσης και εθνικιστικές καταλήψεις, που παρουσιάζουν τη δημοκρατία ως καθεστώς ανομίας δεν έχουν θέση στις δημοκρατικές κοινωνίες των Μαλίων και της Χερσονήσου.


Οφείλουμε να υπενθυμίζουμε στα παιδιά μας ότι η ειρήνη, η δημοκρατία και ο σεβασμός στον άνθρωπο δεν αποτελούν αυτονόητη κατάκτηση. Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, αυτό που θα χρειάζεται υπεράσπιση από τις σκοταδιστικές δυνάμεις θα είναι το θεμελιώδες δικαίωμα της ελευθερίας. Σε κάθε περίπτωση, καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία - η οποία δεν δίνει καμία προοπτική - από όπου κι αν προέρχεται.
Ο εθνικισμός και οι διχαστικές απόψεις του παρελθόντος είναι η νέα πραγματικότητα και η άνοδος της ακροδεξιάς η υπέρτατη απειλή σε όλη την Ευρώπη. Όμως δεν μπορούμε να είμαστε απλά παρατηρητές, πρέπει να αφυπνίσουμε τις τοπικές κοινωνίες και να εμπνεύσουμε τη νεολαία μας, απενεργοποιώντας τα επικίνδυνα, φοβικά και μισαλλόδοξα σύνδρομα που ο αντιδημοκρατικός εθνικισμός επιχειρεί να μεταφέρει.
Έχουμε ευθύνη να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος και να προστατεύσουμε τη νέα γενιά. Σήμερα, το πανό από το ΓΕΛ Μαλίων έχει αποσυρθεί.


Γιάννης Μαστοράκης
Δήμαρχος Χερσονήσου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............