Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018

Ηλικιωμένοι και παιδιά γιόρτασαν την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με αφορμή την επέτειο του εορτασμού της 17ης Νοέμβρη, σήμερα το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (πρώην αγγλικανική εκκλησία - πρώην αμερικανική βάση Γουρνών) πραγματοποιήθηκε γιορτή - αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Junior Academy – Χερρονάσιος Σχολή.


Θεατές, εκτός από τους γονείς τους ήταν και σαράντα ηλικιωμένοι, μέλη του ΚΗΦΗ Χερσονήσου που συγκινημένοι παρακολούθησαν τους μικρούς να απαγγέλουν το χρονικό του Πολυτεχνείου και να αφηγούνται τα κρίσιμα γεγονότα που συνέβησαν πριν και μετά την ιστορική ημέρα της 17ης Νοεμβρίου του 1973. Τα παιδιά συνέχισαν με τραγούδια που έχουν «συνδεθεί» με την επέτειο του Πολυτεχνείου και συμβολικά εναπόθεσαν ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στη μνήμη των νεκρών.

Οι ηλικιωμένοι είχαν ετοιμάσει μια προσωπική κάρτα με ευχές για κάθε παιδί, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που μίλησαν δημόσια παροτρύνοντάς τα να αγαπάνε το Θεό, την πατρίδα και τους ανθρώπους και να μην αμελούν τα μαθήματά τους.
Ο διευθυντής του Junior Academy – Χερρονάσιος Σχολή, κ. Άρης Μαρκάκης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και ανέφερε για την εκδήλωση ότι αποτελεί ένα ελάχιστο φόρο τιμής των νεκρών του Πολυτεχνείου, της κορύφωσης του αγώνα της νεολαίας για παιδεία, δημοκρατία και ελευθερία, αξίες που πάντα παραμένουν διαχρονικές και επίκαιρες.
Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου, κ. Δέσποινα Πλευράκη με τη σειρά της ευχαρίστησε τα παιδιά που «μοιράστηκαν» τη γιορτή με την τρίτη ηλικία και «έδωσαν αφορμή για περισυλλογή και αναστοχασμό γεγονότων μιας περιόδου που οφείλουμε να τιμούμε και να μη λησμονούμε, μια ιστορία που ενώ γράφτηκε με αίμα έδωσε ελπίδα σε μια ολόκληρη χώρα για ελεύθερη και καλύτερη ζωή.»
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............