Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

Μαθητές από το Ρέθυμνο στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο

Μαθητές από ένα ακόμα σχολείο της Κρήτης επισκέφτηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο.

Πρόκειται για μαθητές της Β΄ τάξης του 3ο Γυμνασίου Ρεθύμνου, οι οποίοι εκτός από την ευκαιρία της επιμορφωτικής ξενάγησης προετοιμάστηκαν για να παρουσιάσουν εργασία με θέμα: «Η μελέτη της τοπικής ιστορίας μέσα από την αγιογραφία των τεσσάρων νεομαρτύρων».


Αφορμή για την εργασία – την οποία εκπόνησαν στο πλαίσιο του μαθήματος των θρησκευτικών με την καθοδήγηση της θεολόγου Αναστασίας Κοπανάκη και στόχο να κατανοήσουν με βιωματικό και διαθεματικό τρόπο, ιστορικές και θεολογικές γνώσεις – και την επίσκεψη στη Πινακοθήκη, αποτέλεσε η έκθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη με θέμα «Σύμβολα και Συμβολισμοί». Μια έκθεση που έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να μελετήσουν την τοπική ιστορία, να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της γνώσης, αλλά και να καταγράψουν όλες τις γνωστές απεικονίσεις των Αγίων, προσπαθώντας να εντοπίσουν τα θεολογικά, ιστορικά και εικαστικά στοιχεία που οι εικόνες περιείχαν.Τα αποτελέσματα τις έρευνάς τους παρουσιάστηκαν από την Αναστασάκη Στέλλα, τη Ζαμπετάκη Δήμητρα, τη Κωστάκη Σήλια, τον Βουλουμπασάκη Βασίλη και τον Ξυδάκη Ηρακλή, ενώ τα βιβλία, που χρησιμοποιήθηκαν, βρήκαν οι μαθητές Βαβουδάκης Γίωργος και Αγγελιδάκης Χαράλαμπος. Τα παιδιά συνόδευσαν οι καθηγητές τους, Παπαδόπουλος Θεόφιλος, Καλογεράκη Πόπη και Κοπανάκη Αναστασία.

Παράλληλα, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και μια παρουσίαση της ενδυματολογίας των τοπικών Αγίων από τον επιμελητή Κρητικών στολών Νίκο Περυσινάκη, να κάνουν συγκρίσεις και να συζητήσουν για την ιστορία της Κρητικής ενδυμασίας.


Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για παιδιά και καθηγητές, οι οποίοι φεύγοντας ευχαρίστησαν θερμά την εικαστικό και επιμελήτρια της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» Χρύσα Βαθιανάκη για την εξαίρετη φιλοξενία και τις παράλληλες δράσεις που παρουσίασε.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............