Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

Διήμερο εκδηλώσεων από το Ίδρυμα “Βενιζέλος” για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα

Mε στέψη του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής, από μαθητές και σπουδαστές της πόλης των Χανίων θα ξεκινήσουν οι φετινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.
Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση από το Ίδρυμα Βενιζέλος «το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στις εγκαταστάσεις του στην Χαλέπα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναγόρευση του Θεόδωρου Βενιάμη και της Οικογένειας Δημητρίου Γελασάκη σε μεγάλους ευεργέτες του Ιδρύματος, καθώς και την αναγόρευση σε εταίρους του Ιδρύματος των Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Συλλόγου Κρητών Αργυρούπολης «Η Κρήτη» και των Χρίστου Βασιλόπουλου και Δημήτρη Πετρόπουλου, παραγωγών της τηλεοπτικής εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου».
Η εκδήλωση θα κλείσει με το επετειακό δρώμενο “Οδοιπορικό στους τόπους και τις μνήμες” από την μουσικοθεατρική ομάδα passe-partout.
Σημειώνεται ότι της εκδήλωσης θα προηγηθεί Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος, υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου του Ιδρύματος Νίκου Βούτση.
Την επόμενη μέρα, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και οι οποίες θα ξεκινήσουν, στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, στις 07:00 με Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο, ενώ στις 11:00 θα τελεστεί η δοξολογία. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά, η έπαρση της σημαίας και οι πρωινές εκδηλώσεις θα κλείσουν με πανηγυρική ομιλία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα. Αμέσως μετά προβλέπεται επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και στο Δημαρχείο Χανίων»

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Στο Τσαλικάκι βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας
Στο Γάζι ο Κώστας Μαμουλάκης με μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Κατσαμάς – Τριαλώνη στο πλευρό Μποκέα για το τοπικό Γαζίου
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Tο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου .............