Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Η επικίνδυνη και διαβρωμένη Γέφυρα της Νέας Αλικαρνασσού


Οι γέφυρες ενώνουν και φέρνουν ένθεν και ένθεν κοντά τον κόσμο δημιουργώντας και αυξάνοντας το αίσθημα της ασφάλειας, που μειώνει τις αποστάσεις και εξυπηρετεί το αίσθημα που απορέει.
Καθιερωμένες διαδρομές πραγματοποιούμε κάθε μέρα στους δρόμους της πόλης που κινούμαστε και πολλές φορές οι ρυθμοί της καθημερινότητας και τα προβλήματα που μας βασανίζουν δεν μας επιτρέπουν να κοιτάξουμε τον γύρω χώρο που μας περιβάλει, ένα παραπάνω όταν κάποιες διαδρομές είναι κλασσικές.
Στην Νέα Αλικαρνασσό του δήμου Ηρακλείου στη λεωφόρο Καζαντζίδη στο ύψος του κόμβου για Καλλιθέα, ΒΙ.ΠΕ και εθνική οδό συναντάμε την γέφυρα της Νέας Αλικαρνασσού.


Την δεκαετία του 1970 ένωσε με την κατασκευή της και εξυπηρέτησε την εθνική οδό που περνάει απο πάνω απο την γέφυρα.
Όπως βλέπεται στην ιστορική - συγκλονιστική φωτογραφία που ανέβασε πρίν απο χρόνια στο προσωπικό του λογαριασμό στο φέισμπουκ ο Μιχάλης Ναλετάκης και την οποία δανειζόμαστε η κατασκευή της γέφυρας δεν ήταν εύκολη υπόθεση.
Αστοχία υλικού χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα έριξαν στην κατασκευή της, την γέφυρα.
Έτος 2018 και η γέφυρα που καθημερινά διασχίζουμε και απο πάνω αλλά και απο κάτω, μας χτυπάει καμπανάκι.... 
Τις περισσότερες φορές κάτω απο την γέφυρα παρκάρουν αυτοκίνητα ενώ καθημερινά περιμένουν υπάλληλοι ξενοδοχείων τα πούλμαν που θα τους οδηγήσουν στις δουλείες τους.


Η διάβρωση του σιδηρού οπλισμού στη γέφυρα του ΒΟΑΚ είναι εμφανής και επικίνδυνα απειλητική για την ασφάλεια της.
Το μπετό έχει φύγει στα περισσότερα σημεία πέφτοντας στο οδόστρωμα, απειλώντας  την ασφάλεια των οδηγών και την καταστροφή των αυτοκινήτων.

Η διάβρωση και η φθορά που προκάλεσε ο χρόνος και η χρήση της είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. 

Είναι χιλιάδες οι άνθρωποι που διέρχονται καθημερινά τόσο πάνω όσο και κάτω από τη γέφυρα καθώς συνδέει κομβικά σημεία της πόλης. 
Αναρωτιόμαστε ποιοι υπεύθυνοι, θεσμικοί, βουλευτές, τοπικοί άρχοντες και αρμόδιοι μηχανικοί την περνούν ( απο πάνω και απο κάτω ) καθημερινά και πόσο πολύ τους έχει προβληματίσει ( έαν φυσικά το έχουν παρατηρήσει ) το συγκεκριμένο θέμα που αναδεικνύουμε.
Περιμένουμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες συντήρησης.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Apollonia Farm με 14 βραβεία - World Travel Market London 2018 - Άλλαξε χέρια το Άνθούσα ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος Λύρα ξεσηκώνει TSUNAMI- Ο καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης - Άγιε Μηνά μπεγιροκαβαλάρη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............