Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018

Το πρόγραμμα του εορτασμού της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων στο Ρέθυμνο

Στις 21 Νοεμβρίου, μαζί με τη γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και η ημέρα Εθνικής Αντίστασης με λαμπρότητα και επισημότητα σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας 1941-1944 υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων, που αντιτάχθηκαν στους κατακτητές, πολεμώντας για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.
Την ημέρα αυτή, ας στραφούμε με την σκέψη μας ευλαβικά στη θύμηση εκείνων, που έπεσαν για την ελευθερία και την εθνική μας ανεξαρτησία υπηρετώντας με πίστη τις αξίες και τα ιδανικά του έθνους. Ας διαφυλάξουμε το πνεύμα της εθνικής ενότητας και συμφιλίωσης, ιδανικά που υπήρξαν ανέκαθεν απαραίτητα για την προάσπιση της εθνικής μας ακεραιότητας.Στο Ρέθυμνο, από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ώρα 08:00: Επίσημη έπαρση σημαίας στο Ηρώο Αγν. Στρατιώτη, από άγημα του 547 Α/Μ Τ.Π.Ζ.
Ώρα 10:00: Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.
Ώρα 10:25: Εκφώνηση Πανηγυρικού της Ημέρας.
Ώρα 11:30: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο. Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Ώρα 17:00: Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Στις παραπάνω τελετές θα παραστεί η Φιλαρμονική του Δήμου Ρεθύμνης.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Σεμινάρια IANOS 2019 - Φεστιβάλ Πολιτισμού Ηρακλείου - Φεστιβάλ Πολιτισμού Χανίων ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Τοπόλια ............. Επίσκεψη στο χωριό Μεταξοχώρι ............. Το χωριό Πιρουνιανά ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............