Η καλλιτέχνης Ελένη Περινού ζει στην δικιά της Ιθάκη στο Μαριδάτι του Παλαίκαστρου Δ. Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Η καλλιτέχνης Ελένη Περινού ζει στην δικιά της Ιθάκη στο Μαριδάτι του Παλαίκαστρου Δ. ΣητείαςΗ Ελένη Περινού γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Στυλίδα. Οι πρώτες της σπουδές στα ΤΕΙ Αθηνών την ώθησαν να ασχοληθεί αρχικά με την παιδαγωγική ως νηπιαγωγός, ενώ αργότερα τελειώνοντας το τμήμα ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου το ενδιαφέρον της στράφηκε στον τομέα της ψυχοθεραπείας.
Το 2004 εγκαταλείπει την Αθήνα και επιλέγει να ζήσει μόνιμα στην ανατολική Κρήτη όπου και εργάζεται ως ψυχολόγος.
Ξεκίνησε τη βασική της εκπαίδευση στο χώρο της ψυχανάλυσης, αλλά σύντομα άλλαξε κατεύθυνση ακολουθώντας άλλες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις. Καθοριστική στάθηκε η θεραπεία Gestalt, που σημάδεψε την πορεία της και παραμένει ως τώρα κύριος άξονας δουλειάς μέσα στη θεραπευτική σχέση. Εκτός από την ατομική ψυχοθεραπεία, τη θεραπεία ζεύγους και την οικογενειακή συμβουλευτική, έχει οργανώσει ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια, ομάδες αυτογνωσίας, μουσικοθεραπείας, ψυχολογικής στήριξης ατόμων με ανίατες νόσους και ομάδες γονέων.
Παράλληλα είναι μουσικός, στιχουργός και τραγουδοποιός. Μέσα από την μακρά μουσική συμπόρευση με τον συνθέτη Χρίστο Τσιαμούλη, ο οποίος μελοποίησε στίχους της, τα τραγούδια της ερμηνεύτηκαν από γνωστούς καλλιτέχνες όπως η Λιζέτα Καλημέρη, ο Μανόλης Λιδάκης, ο Δημήτρης Μπάσης, η Σοφία Παπάζογλου, η Κατερίνα Παπαδοπούλου κ.ά.
Η πρώτη της συγγραφική εμφάνιση έγινε το 2001 με το Best Seller: Σαν να σε ξέρω χρόνια από τις εκδόσεις Διόπτρα. Ακολούθησε το δεύτερο μυθιστόρημα από τις ίδιες εκδόσεις: Είμαι κι εγώ σαν κι εσένα.Η Ελένη Περινού ζει μόνιμα στη Μαριδάτη από τον Ιούνιο του 2004. Συγγραφέας, τραγουδοποιός, στιχουργός ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια και δασκάλα βιωματικής μουσικής, ήρθε από την Αθήνα, αφήνοντας πίσω τη ζωή του «θορύβου» και του άγχους. Στον πολυχώρο Μαριδάτη τα καλοκαιρινά Σαββατόβραδα τραγουδάει παίζοντας κιθάρα, πιάνο, ή μπαγλαμά, άλλοτε μόνη κι άλλοτε μαζί με κάποιους προσκεκλημένους καλλιτέχνες. Τις Κυριακές τα μεσημέρια παρέα με φίλους και χωρίς μικρόφωνα, το μουσικό στέκι παίρνει άλλη πνοή αυτοσχεδιάζοντας, συνοδεία εκλεκτών μεζέδων.
Πέρα όμως από την μουσική δραστηριότητα, η Ελένη Περινού, διοργανώνει και σεμινάρια ψυχολογίας, ψυχοθεραπεία σε ομάδες αλλά και ατομικές συνεδρίες, διαλέξεις, μουσικοθεραπεία, χαλάρωση, θεραπεία Reiki.

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για τον Μανόλη που επέλεξε να ζει μόνιμα στη Μαριδάτη από το 1992.Από παιδί θυμάται τούτη την κοιλάδα πλημμυρισμένη από χρώματα λουλουδιών, που με τα χρόνια διατήρησε την ποιότητα και τον σεβασμό στη φυσική ροή των πραγμάτων, μακριά από τις ματαιόδοξες ανθρώπινες παρεμβάσεις. Ο ίδιος, παλιός δάσκαλος του wind-serf έχοντας ταξιδέψει στον κόσμο, καταστάλαξε φιλοσοφώντας τη ζωή στην Μαριδάτη όπου και μοιράζεται με τους επισκέπτες αυτό που του δόθηκε, προσφέροντας τους φιλοξενία, εκλεκτό φαγητό, ποιοτική μουσική, χαμόγελο και καλή καρδιά.


Post Top Ad

.............