Η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Σητείας Χριστόφορου Καλαμπόκη για την συνέντευξη τύπου του δημάρχου Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Σητείας Χριστόφορου Καλαμπόκη για την συνέντευξη τύπου του δημάρχου Σητείας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ, ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΗΤΑΝ 8,5 ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ .
Στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Δήμαρχος Σητείας Κος Πατεράκης και ξανά υποψήφιος , παρακολουθήσαμε μία συνέντευξη παρωδία, κενή ουσιαστικού περιεχομένου, γεμάτη ανακρίβειες και ακατάσχετη υποσχεσιολογία. Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, γίναμε μάρτυρες ακόμα μίας αναίτιας επίθεσης προς την διαφορετική πολιτική θεώρηση των πραγμάτων, όταν αυτή δεν συμβιβάζεται με τις επιταγές της παρούσας Δημοτικής Αρχής.
Ο Δήμαρχος, διαμαρτύρεται επειδή δεν έβρισκε πολιτικά δεκανίκια να του προσφέρουν διέξοδο συνυπευθυνότητας στην ανεπάρκειά του. 
Ευτυχώς όμως που
δεν συνεργάστηκε ο κ. Καραμανωλάκης, διότι αν είχε συνεργαστεί σήμερα θα είχαμε:

ΛATOMEIO ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΟΥ.
ΔΕΝ υπολόγισαν κανέναν με τη χωροθέτηση λατομικής ζώνης σε μια μοναδική περιοχή φυσικού κάλλους,πάνω από την πηγή που πίνει νερό όλη η Σητεία και όχι μόνο.
ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 
Θυμίζουμε την σφοδρότατη επίθεση και απαξίωση προς τον κ. Καραμανωλάκη όταν έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τελικά όμως έπειτα από 3 χρόνια αντιλήφθηκαν την σοβαρότητα του θέματος και υπαναχώρησαν.
ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ
Θα πίναμε ακόμα επιβαρυμένο νερό με κολοβακτηρίδια και άλλες βλαβερές ουσίες.
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300% ΣΤΟ ΝΕΡΟ
Αυτό προέβλεπε η νέα τιμολογιακή πολιτική του νερού που ήρθε προς έγκριση στο Δ.Σ. από τη ΔΕΥΑΣ. Ήταν ο κ. Καραμανωλάκης που φρέναρε την συγκεκριμένη πρόταση, εκφράζοντας την αντίθεσή του, με τόσο εμπεριστατωμένο τρόπο, που συμπαρέσυρε ακόμα και τους Δημοτικούς Συμβούλους της Συμπολίτευσης και τελικά σε επόμενο Δ.Σ. ψηφίστηκαν σημαντικές μειώσεις.
ΛΙΘΟΡΡΙΠΗ 400 ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ
Θα είχαμε καταστρέψει το παραλιακό μέτωπο της Σητείας, το πλέον αναπτυξιακό «φιλέτο» της πόλης. Η καταστροφή τελικά αποφεύχθηκε εξαιτίας της δυναμικής μας αντίδρασης και της πανΣητειακής κατακραυγής. Μπράβο σε όλους τους Σητειακούς που δεν «συνεργάστηκαν» τότε με το Δήμαρχο!
ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΔΙΑ
Μια κακόγουστη γιγάντια κατακόκκινη καρδιά ύψους 2,5 μέτρων, μήκους 3 μέτρων, πλάτους 1 μέτρου και βάρους 4 τόνων. Που; Στη Σητεία των Κορνάρων, του πολιτισμού,των γραμμάτων και των τεχνών.
ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΜΑΡΙΟΥ
Θα είχαμε θεόρατες ανεμογεννήτριες δίπλα στη Σίτανο, στη Ζάκρο, στο Καρύδι, στο Κατσιδώνι, δηλαδή δίπλα σε υπό κήρυξη παραδοσιακούς οικισμούς(που θα έπρεπε να ήταν παραδοσιακοί από χρόνια πριν) . Μπράβο στις τοπικές κοινωνίες που είπαν όχι στα «δώρα» που τους έφερναν οι Αντιδήμαρχοι και βεβαίως δεν «συνεργάστηκαν» με τον Δήμαρχο.Άρα λοιπόν, ευτυχώς που δεν συνεργάστηκε ο κ. Καραμανωλάκης και δυστυχώς που δεν εισακούστηκε σε κάποιες περιπτώσεις όπου αν η Δημοτική Αρχή άκουγε, θα είχαμε σήμερα ακόμα Δημοτική Αστυνομία,θα λειτουργούσε ακόμα το ελαιουργείο στον Χανδρά,θα υπήρχε ακόμα η Αναπτυξιακή εταιρεία ΛΕΥΚΗ ΑΕ(ως μοναδικός πυλώνας ανάπτυξης της περιοχής του πρώην Δήμου Λεύκης), θα είχαμε σημαντικές ευκαιρίες στον σχεδιασμό του Βόρειου και Νότιου Οδικού Άξονα και άλλα πολλά που ελπίζω στο μέλλον να έχει τη δυνατότητα ο κ. Καραμανωλάκης να προσφέρει στον τόπο. 
Για την ώρα αυτό που προσφέρει ο Δήμαρχος,είναι μόνο δικαιολογίες κάθε φορά που καλείται να δώσει εξηγήσεις για τα καθημερινά προβλήματα. Φταίει η αντιπολίτευση ή φταίνε οι διαδικασίες ή φταίνε οι κακοί πολίτες. Κλασικό παράδειγμα το θέμα της καθαριότητας που ο Δήμαρχος, ξεπερνώντας τον εαυτό του και τα όρια της λογικής έφτασε στο σημείο να επιρρίπτει ευθύνες στους επαγγελματίες της πόλης, οι οποίοι είναι αυτοί που έχουν επενδύσει στη βιτρίνα της πόλης και επιβαρύνονται πρώτοι με το οικονομικό κόστος όταν αυτή δεν είναι καθαρή.
Δυστυχώς η έννοια πολιτική ευθύνη είναι άγνωστη στον κ. Πατεράκη.
Εκεί όμως που δοκιμάζεται η ανοχή των πολιτών, είναι στην αναμασόμενη υποσχεσιολογία, η οποία εν πολλοίς περιλαμβάνει για τρίτη(!) φορά το ίδιο προεκλογικό πρόγραμμα. Ο Δήμαρχος παραδέχτηκε ότι το τεχνικό πρόγραμμα του 2019 ΔΕΝ μπορεί να υλοποιηθεί, άρα ουσιαστικά είναι ΠΛΑΣΤΟ και συμπεριλαμβάνει πλειάδα έργων(υποσχέσεων δηλαδή)που ο ίδιος δεν υλοποίησε στα 8,5 χρονιά θητείας του,αλλά ΘΑ υλοποιήσει φυσικά εφόσον ξαναβγεί Δήμαρχος. Ανεπανάληπτο!
Η παρούσα Δημοτική Αρχή και ο επικεφαλής της, δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα άλλο στους πολίτες, εκτός από δικαιολογίες για όσα τους στέρησε.
Όμως, αξίζουμε καλύτερα και ξέρουμε ότι μπορούμε… 
Αρκεί να αφήσουμε πίσω τους ανθρώπους του χθες και να προχωρήσουμε διεκδικώντας ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ για τον Δήμο μας.


ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ

Post Top Ad

.............