Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

Νίκος Ηγουμενίδης: Στο νέο χάρτη των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα, και περιοχές του Νομού Ηρακλείου που δεν είχαν αρχικά ενταχθεί

Όπως γνωστοποιήθηκε πριν λίγες μέρες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ολοκληρώθηκε από τη χώρα μας η κανονιστικά προβλεπόμενη οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς και ειδικά μειονεκτήματα, που αφορά φυσικά και περιοχές του Νομού Ηρακλείου. 


Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της νέας οριοθέτησης των μειονεκτικών περιοχών και του χάρτη που στέλνεται προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά κυρίως την πληρωμή της Εξισωτικής Αποζημίωσης για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με το νέο χάρτη, μετά από εντατική διαβούλευση, συμπεριλαμβάνονται με τεκμηριωμένο και διαφανή τρόπο βασικά σημεία από όλο το προηγούμενο στάδιο της διαβούλευσης, εντάσσοντας και περιοχές του Νομού Ηρακλείου που στο προηγούμενο στάδιο δεν είχαν ενταχθεί, και που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν  στην κατηγορία αυτών των περιοχών.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης, σημείωσε επίσης για τον αγροτικό κόσμο, ότι το επόμενο διάστημα και μέχρι τέλος του έτους θα πρέπει επίσης το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να επιταχύνει τις διαδικασίες ενισχύοντας, είτε με αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ είτε με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία,  όλους τους αγρότες που έχουν πληγεί λόγω κλίματος ή ακαρπίας ή ακόμη και μετά την "Φόρμα 6", και βρίσκονται σήμερα με μειωμένη παραγωγή και χαμηλό εισόδημα.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............