Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018

Παραίτηση Γιώργου Ζερβάκη απο την υποψηφιότητα του δήμου Σητείας με αιχμές σε τοπικό βουλευτή

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου Γιώργου Ζερβάκη λίγο μετά το πέρας της λειτουργίας και του εορτασμού της πολιούχου της πόλης της Σητείας Αγίας Αικατερίνης.που άλλαξε συλλήβδην τα δεδομένα.


Η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει έλαβε άδοξο τέλος και η δήλωση υποψηφιότητας μετετράπη σε δήλωση αποχώρησης με σαφής υπαινιγμούς για κοινοβουλευτική παρέμβαση  στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης που αφορά τον Δήμο Σητείας.
Συγκεκριμένα ο κύριος Γιώργος Ζερβάκης έκανε λόγο στην δήλωση του για  απόφαση μή αρεστή στον τοπικό βουλευτή κύριο Γιάννη Πλακιωτάκη με πιέσεις τοπικών στελεχών και συμπολιτών να μην συστρατευτούν στον αγώνα που έληξε πρίν κάν ξεκινήσει.
Ο κύριος Ζερβάκης εξήγησε ότι η απόφαση του τοπικού βουλευτή πάρθηκε δεδομένο ότι έκρινε την κίνηση μου για κάθοδο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ώς επιπόλαια βιαστική και χωρίς ενημέρωση στο πρόσωπο του, καθώς επίσης ότι η έως τώρα αρεστή συνεργασία με τον υπάρχον δήμαρχο Σητείας κύριο Θοδωρή Πατεράκη πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί.
Ο κύριος Ζερβάκης έκανε λόγο για τοξικό περιβάλλον και κλίμα και κατέληξε ότι για το καλό του τόπου και την αποφυγή εντάσεων παραιτείται της υποψηφιότητας του.

(Ο βουλευτής Λασιιθίου ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης)
Το ekriti επικοινώνησε με τον Βουλευτή Λασιθίου της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Ασχολούμαι με την κεντρική πολιτική σκηνή. Αν κάποιοι δε μπορούν να κατέβουν στις εκλογές, ή άν έχουν αδυναμία συγκρότησης ψηφοδελτίου, είναι κάτι που δεν με αφορά. Η τοπική κοινωνία θα αποφασίσει ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η συνοχή της τοπικής κοινωνίας και το μέλλον του τόπου".
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Στο Τσαλικάκι βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας
Στο Γάζι ο Κώστας Μαμουλάκης με μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Tο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου .............