Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018

Στην «Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς θα προχωρήσει ο Δήμος Μίνωα Πεδιάδας»

Στην ένταξη του έργου με τίτλο «Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας» στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης», συνολικού προϋπολογισμού 1.346.902,69€, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης I του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», προχώρησε με απόφασή του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης, μετά από μελέτες που είχαν υποβληθεί από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Π.)

Με την ένταξη του ανωτέρω έργου προβλέπεται η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών Αμουργελλών, Γαρίπας, Πατσίδερου, Αποστόλων τα οποία λόγω παλαιότητάς τους δεν μπορούν να εξασφαλίσουν επάρκεια και καλή ποιότητα ύδατος.


Συνοπτικά τα χαρακτηριστικά των προτεινόμενων αγωγών ύδρευσης έχουν ως εξής:
* Στον οικισμό Αμουργελλών, δίκτυο ύδρευσης συνολικού μήκους 3.084 μέτρων.
* Στον οικισμό Γαρίπα, δίκτυο ύδρευσης συνολικού μήκους 6.578 μέτρων.
* Στον οικισμό Πατσίδερου, δίκτυο ύδρευσης συνολικού μήκους 2.391 μέτρων.
* Σε τμήμα του οικισμού Αποστόλων, αγωγοί ύδρευσης συνολικού μήκους 2.608 μέτρων.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης έπειτα από την ένταξη του ανωτέρω έργου ανέφερε :

« Η σημερινή απόφαση ένταξης του έργου της Αντικατάστασης των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας, αποτελεί άλλη μια σημαντική επιτυχία, συντονισμένης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου
να δοθεί οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι οικισμοί των Αμουργελλών, της Γαρίπας, του Πατσίδερου και των Αποστόλων, εξαιτίας της παλαιότητας των υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης. Εργαζόμαστε συνεχώς διεκδικώντας πόρους για έργα υποδομής και επενδύσεις στον τόπο μας προκειμένου να παρέχουμε συνεχώς τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών μας. 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν στην ένταξη αυτού του έργου. Τον Υπουργό κ. Χαρίτση και τους συνεργάτες του, τους Βουλευτές του Νομού , τους μελετητές και τους συνεργάτες μας στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Π.) ».
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Στο Τσαλικάκι βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας
Στο Γάζι ο Κώστας Μαμουλάκης με μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Κατσαμάς – Τριαλώνη στο πλευρό Μποκέα για το τοπικό Γαζίου
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Tο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου .............