Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018

Υπεγράφη στην Λότζια η σύμβαση για το αρδευτικό δίκτυο σε Βασιλειές, Άγιο Σύλλα, Άγιο Βλάσση

Υπεγράφη την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, στη Λότζια η σύμβαση του έργου «Κατασκευή αρδευτικού δικτύου (δεξαμενές- αντλιοστάσιο- αγωγοί) για αξιοποίηση νερού τριτοβάθμιας επεξεργασίας στην αγροτική περιοχή Βασιλειών – Αγίου Σύλλα- Αγίου Βλάσση». Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία και του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο θα επεκτείνει κατά 7,2 χιλιόμετρα το αρδευτικό δίκτυο που τροφοδοτεί με νερό τριτοβάθμιας επεξεργασίας από την ΔΕΥΑΗ, τις προαναφερθείσες περιοχές.
Το έργο, προϋπολογισμού 1.240.000 ευρώ και τελικού ποσού σύμβασης 564.336,20 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Κρήτης. Το χρονοδιάγραμμα του είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχα αρδευτικά δίκτυα, συνολικού μήκους 32 χιλιομέτρων, έχουν ολοκληρωθεί στον Προφήτη Ηλία και στο Τσαγκαράκι.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Όπως έχουμε πει πολλές φορές δίνουμε προτεραιότητα στα έργα υποδομών, όχι μόνο στο αστικό Ηράκλειο αλλά και στην περιφέρεια του Δήμου. Ειδικά όσον αφορά στον πρωτογενή τομέα, η κατασκευή των αρδευτικών δικτύων που έχουμε υλοποιήσει, καθώς και το δίκτυο για το οποίο μόλις υπογράψαμε τη σύμβαση, είναι πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, σε περιοχές που τις είχαν ανάγκη»
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............