Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

Εγκαινιάστηκε ο νέος χώρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Μουσικής, στα Φραντζεσκιανά Μετόχια Ρεθύμνου

Στο πλαίσιο μιας σεμνής και ωραίας τελετής με Αγιασμό, εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, ο νέος χώρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Μουσικής, στα Φραντζεσκιανά Μετόχια Ρεθύμνου.
Πρόκειται για ένα λειτουργικό και άνετο χώρο, ο οποίος γειτνιάζει με την αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, συνθήκη που θα ευνοήσει την ανάπτυξη κοινών δράσεων και θα αποτελέσει ένα κύτταρο Πολιτισμού και συνεργασίας.


Ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνδρομή του Δήμου στην επίλυση του χρόνιου αιτήματος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Μουσικής περί εξεύρεσης στέγης και τη βεβαιότητα ότι, η λειτουργία, οι πρωτοβουλίες και η εν γένει δράση του Συλλόγου, τον οποίο υποστηρίζει πλήθος παλιών και νέων καλλιτεχνών κρητικής μουσικής, θα προσδώσει στο χωριό του αξέχαστου κρητικού καλλιτέχνη Ροδινού, ποιοτική αναβάθμιση του τόπου και ανάδειξη της παράδοσης του Ρεθύμνου και της Κρήτης.
Άλλωστε, ο εν λόγω Σύλλογος, έδωσε το στίγμα του κοινωνικού του προσανατολισμού από το π. καλοκαίρι με αφορμή εκδήλωση που διοργάνωσε με φιλανθρωπικό σκοπό στο Φρούριο Φορτέτζα.
Στο πλαίσιο της τελετής, ο αντιπρόεδρος του ιστορικού Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής κ. Γαλάτιος Μοσχονάς, ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο Ρεθύμνης, τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γιώργο Γεωργαλή και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Μανόλη Λουτριανάκη για την ουσιαστική βοήθεια που παρείχε ο Δήμος Ρεθύμνης στην στέγαση των δράσεων του Συλλόγου.
Ο δήμαρχος εξήρε την αγαστή συνεργασία των Μελών του Συλλόγου με το Δήμο και τους ευχήθηκε δύναμη, υγεία, επιτυχία και συνεχή δημιουργία κι αποδοτικότητα στο έργο τους.

Από το Δήμο Ρεθύμνου
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα φωτός» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2019 Δήμου Πλατανιά
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΝΔΥΛΑΚΕΙΑ 2019
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ