Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

Εγκαινιάστηκε ο νέος χώρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Μουσικής, στα Φραντζεσκιανά Μετόχια Ρεθύμνου

Στο πλαίσιο μιας σεμνής και ωραίας τελετής με Αγιασμό, εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, ο νέος χώρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Μουσικής, στα Φραντζεσκιανά Μετόχια Ρεθύμνου.
Πρόκειται για ένα λειτουργικό και άνετο χώρο, ο οποίος γειτνιάζει με την αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, συνθήκη που θα ευνοήσει την ανάπτυξη κοινών δράσεων και θα αποτελέσει ένα κύτταρο Πολιτισμού και συνεργασίας.


Ο δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνδρομή του Δήμου στην επίλυση του χρόνιου αιτήματος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Μουσικής περί εξεύρεσης στέγης και τη βεβαιότητα ότι, η λειτουργία, οι πρωτοβουλίες και η εν γένει δράση του Συλλόγου, τον οποίο υποστηρίζει πλήθος παλιών και νέων καλλιτεχνών κρητικής μουσικής, θα προσδώσει στο χωριό του αξέχαστου κρητικού καλλιτέχνη Ροδινού, ποιοτική αναβάθμιση του τόπου και ανάδειξη της παράδοσης του Ρεθύμνου και της Κρήτης.
Άλλωστε, ο εν λόγω Σύλλογος, έδωσε το στίγμα του κοινωνικού του προσανατολισμού από το π. καλοκαίρι με αφορμή εκδήλωση που διοργάνωσε με φιλανθρωπικό σκοπό στο Φρούριο Φορτέτζα.
Στο πλαίσιο της τελετής, ο αντιπρόεδρος του ιστορικού Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής κ. Γαλάτιος Μοσχονάς, ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο Ρεθύμνης, τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γιώργο Γεωργαλή και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Μανόλη Λουτριανάκη για την ουσιαστική βοήθεια που παρείχε ο Δήμος Ρεθύμνης στην στέγαση των δράσεων του Συλλόγου.
Ο δήμαρχος εξήρε την αγαστή συνεργασία των Μελών του Συλλόγου με το Δήμο και τους ευχήθηκε δύναμη, υγεία, επιτυχία και συνεχή δημιουργία κι αποδοτικότητα στο έργο τους.

Από το Δήμο Ρεθύμνου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............