Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Κατάρρευση Αρναουτάκη δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην Κρήτη

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης , πληρώνοντας ακριβά το τίμημα της στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με βάση τα στοιχεία έρευνας που διενεργήθηκε από πολιτικό φορέα, μετά την αποδοχή του χρίσματος Τσίπρα, έχει αρχίσει να καταγράφεται σημαντική φθορά στη δυναμική που παρουσίαζε η υποψηφιότητα Αρναουτάκη.

Η εξέλιξη αυτή έχει αρχίσει να προβληματίζει τον νυν περιφερειάρχη, ο οποίος καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποδείξει ότι η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη και ότι σε καμία περίπτωση δεν στηρίζεται σε κομματικά χρίσματα. Ωστόσο, όπως φαίνεται και στη σφυγμομέτρηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε δείγμα 800 ατόμων, ένα 8%, που απαρνείται την υποψηφιότητα Αρναουτάκη το κάνει επειδή τον θεωρεί επίσημο υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Επί της ουσίας, στο πρόσωπο του νυν περιφερειάρχη αποτυπώνεται η αντίδραση του εκλογικού σώματος σε σχέση με την κυβέρνηση. Οι ψηφοφόροι εκλαμβάνουν ως μοναδική (και πρώτης τάξεως) ευκαιρία για να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την καταψήφιση της υποψηφιότητας Αρναουτάκη. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη δεδομένη κάθοδο του Γ. Κουράκη δημιουργεί συνθήκες πραγματικής εκλογικής ασφυξίας, σε έναν υποψήφιο που μέχρι πρότινος αντιμετώπιζε τις εκλογές ως περίπατο.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Οι παλιοί νερόμυλοι στην περιοχή Λιναρές του χωριού Μυρσίνη
Ο Σάντολος του κοπελιού
Ο μεσημεριανός καλοκαιρινός ύπνος
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Ο ιερός ναός του Αγίου Πνεύματος στο εγκαταλελημένο χωριό Αξέντι
Οι τοίχοι έχουν την δική τους ιστορία

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ