Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018

Νίκος Ηγουμενίδης: «Νέες πιστώσεις για τα Μουσικά Σχολεία της χώρας, μεταξύ αυτών και του Ηρακλείου»

«Πόσοι γνωρίζουν τα πολύ χαμηλά ποσοστά σχολικού εκφοβισμού του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου, αλλά και τα υψηλά ποσοστά εισαγωγής των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση;», ρώτησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης, μέσα από το πολύ σύντομο κείμενο χαιρετισμού που απέστειλε στην ημερίδα για το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου που μετρά πλέον 18 χρόνια ζωής και που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης».Μέσα από το σύντομο κείμενο χαιρετισμού που απέστειλε και διαβάστηκε στην ημερίδα, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι εγκρίθηκαν,  πριν από λίγες μέρες, νέες πιστώσεις από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για επιπλέον προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων στα Μουσικά Σχολεία - και αυτό φυσικά αφορά και στο Μουσικό του Ηρακλείου, όπως σημείωσε -,  ενώ όσο για την κάλυψη των αναγκών σε εξοπλισμό των Μουσικών Σχολείων υπογράμμισε ότι το Υπουργείο αναλαμβάνει τη δαπάνη και προτίθεται να προχωρήσει σε γενναία χρηματοδότηση.

Για τη συμπλήρωση 18 ετών του Μουσικού Σχολείου ανέφερε ότι η ενηλικίωση του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου πραγματοποιείται σε μια περίοδο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, δηλαδή μετά από μια παρατεταμένη βαθιά κρίση  - οικονομική, πολιτική, πνευματική και καλλιτεχνική -, αλλά και σε μια περίοδο που, κόντρα στα δεδομένα, ο αριθμός των  Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της χώρας αυξάνεται.

«Πόσοι, αλήθεια, γνωρίζουν ότι μέσα στα τελευταία δύο χρόνια έχουν ιδρυθεί Μουσικά Σχολεία σε Καστοριά, Λειβαδιά, Σάμο και Αθήνα, ή άκουσαν κάτι για τα νέα Καλλιτεχνικά Σχολεία σε Κερατσίνι, Περιστέρι και Κοζάνη;», ρώτησε χαρακτηριστικά μέσα από το κείμενο του.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σκέψη από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να συγχωνεύσει ή, πολύ περισσότερο, να καταργήσει τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, και ότι στις αλλαγές που δρομολογούνται στον ιδρυτικό νόμο συμπεριλαμβάνεται η σύσταση επιτροπής ειδικών σε θέματα μουσικών και καλλιτεχνικών σπουδών η οποία, θα έχει ως αποκλειστικό έργο να εισηγείται για θέματα μουσικής και τεχνών.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε επίσης ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός καθώς εκκρεμεί το κτιριακό ζήτημα για το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, όπως και μια αίθουσα συναυλιών που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών του που ανεβάζουν διαρκώς τον πήχυ. 
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............