Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018

Συναντήσεις Εργασίας για την Ενεργειακή Απόδοση των Δημόσιων Κτιρίων την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου

Συναντήσεις εργασίας με αντικείμενο την ενεργειακή απόδοση των Δημόσιων Κτιρίων διοργανώνει το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στο Διαμεσογειακό Πρόγραμμα IMPULSE. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στο Ξενοδοχείο IBIS STYLES HERAKLION CENTRAL και απευθύνονται στους επικεφαλής των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού και σε τεχνικά στελέχη της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης τα οποία εργάζονται για τη χάραξη πολιτικής καθώς επίσης για την τεχνική εκπόνηση και υλοποίηση σχεδίων ενεργειακής απόδοσης για να Δημόσια Κτίρια.


Στο πλαίσιο των συναντήσεων θα παρουσιαστούν τεχνικές μεθοδολογίες και εργαλεία αιχμής, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν στην εκπόνηση και υλοποίηση αξιόπιστων και οικονομικά προσιτών σχεδίων ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων. Ειδικά για τα τεχνικά στελέχη των δημόσιων φορέων θα πραγματοποιηθεί τεχνικό σεμινάριο το οποίο στοχεύει στην εξοικείωση των στελεχών με τη χρήση υπολογιστικών εργαλείων που αφορούν την υποστήριξη λήψης αποφάσεων σχετικά με σενάρια ενεργειακής αναβάθμισης αλλά και την ιεράρχηση κτιρίων στο πλαίσιο της σταδιακής ενεργειακής αναβάθμισης.

Το Ευρωπαϊκό Έργο Impulse εισάγει ένα ολοκληρωμένο σύστημα υποστήριξης που αφορά έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε Δημόσια Κτίρια. Συντονίζεται από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg MED 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Στην Ελλάδα, η πιλοτική εφαρμογή υλοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου, μέσω του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ενώ διασυνδεδεμένος εταίρος είναι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης (ΠΤΑΚ). Το Έργο αποτελεί μια διακρατική συνεργασία Ενεργειακών Φορέων και Δήμων της Ευρωπαϊκής Μεσογείου, με στόχο την πιλοτική εφαρμογή Διαμεσογειακών πρωτοκόλλων για την εκπόνηση οικονομικά προσιτών σχεδίων ενεργειακής αναβάθμισης Δημοτικών Κτιρίων. Η πιλοτική εφαρμογή λαμβάνει χώρα σε 6 αντιπροσωπευτικές πόλεις της Μεσογείου: Ηράκλειο (Ελλάδα), Έλτσε (Ισπανία), Κάννες (Γαλλία), Ραβέννα (Ιταλία), Όσιγεκ (Κροατία) και Μόσταρ (Βοσνία- Ερζεγοβίνη). Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://impulse.interreg-med.eu/

Συναντήσεις Εργασίας για την Ενεργειακή Απόδοση των Δημόσιων Κτιρίων την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα φωτός» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2019 Δήμου Πλατανιά
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΝΔΥΛΑΚΕΙΑ 2019
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ