Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018

5 λόγοι που το παιδί έχει ανάγκη τον μπαμπά του

Πολλοί στέκονται στη σημαντικότητα του ρόλου των μαμάδων στην ανατροφή των παιδιών και παραγνωρίζουν την προσφορά των μπαμπάδων. Το θέμα όμως είναι ότι το παιδί σας έχει εξίσου ανάγκη τον μπαμπά του για μια σειρά από λόγους. Δείτε τους κυριότερους:

  • Μπορεί η μαμά να σηκώνει πολύ μεγαλύτερο βάρος στο κομμάτι και της ανατροφής, όμως και ο ρόλος του πατέρα είναι εξίσου καταλυτικός στην εξασφάλιση εσωτερικής γαλήνης του παιδιού, καθώς και στην υγιή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξή του. Σε διαφορετική περίπτωση, οι μαμάδες θα μεγάλωναν όπως πρέπει τα παιδιά τους μόνες τους!

  • Ο μπαμπάς, λόγω διαφορετικού ψυχισμού και νοοτροπίας από τη μαμά, προσφέρει στο παιδί πράγματα που εκείνη λόγω φύλου δεν τα έχει σε μεγάλο βαθμό και βέβαια λειτουργεί υποστηρικτικά στη σύντροφό του σε όλη την πορεία της ανατροφής.

  • Όταν το παιδί έχει ελεύθερο χρόνο, έχει τη δυνατότητα να καταπιαστεί με πιο ενεργητικές δραστηριότητες με τον μπαμπά παρά με τη μαμά του, η οποία είτε λόγω περιορισμένου χρόνου, είτε λόγω σωματικών αντοχών δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με την ίδια ευκολία.

  • Όταν το παιδί μεγαλώσει και επιζητά τη συμβουλή των γονιών του σε ένα θέμα, ο μπαμπάς του προσφέρει μια διαφορετική οπτική των πραγμάτων, άρα τη δυνατότητα να σκεφτεί πιο σφαιρικά και να καταλήξει στην πιο σωστή για εκείνο απόφαση. Σε ορισμένα θέματα μάλιστα, ο μπαμπάς ασκεί μεγαλύτερη επιρροή στο παιδί, συγκριτικά με τη μαμά.

  • Τεράστιας σημασίας και ο ρόλος του μπαμπά ως πρότυπο. Μέσα από αυτό που πρεσβεύει, το αγόρι ταυτίζεται μαζί του και οικειοποιείται ανάλογο προφίλ με βάση το φύλο, ενώ το κορίτσι δένεται απίστευτα μαζί του και ασυνείδητα αναζητά στη ζωή της σύντροφο με χαρακτηριστικά παρεμφερή με του μπαμπά της. Και αυτό να μην ισχύει όμως, σίγουρα έχει ως πρότυπο σωστής συμπεριφοράς του άντρα στο άλλο φύλο την αντίστοιχη του μπαμπά της απέναντι σε εκείνη και τη μαμά της.
  • ΠΗΓΗ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Στο Τσαλικάκι βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας
Στο Γάζι ο Κώστας Μαμουλάκης με μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Tο Πέραμα του Δήμου Μυλοποτάμου .............