Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

Δημιουργούνται 4 καταδυτικά πάρκα στην Κρήτη για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού


Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το καταδυτικό πάρκο του Μονοναύτη στο Δήμο Μαλεβιζίου του νομού Ηρακλείου. Το συγκεκριμένο καταδυτικό πάρκο αποτελεί τη δεύτερη κατά σειρά προσπάθεια ένταξης της Κρήτης στον παγκόσμιο χάρτη του καταδυτικού τουρισμού, καθώς έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία του καταδυτικού πάρκου Αποκώρωνα. Τη δεδομένη στιγμή, η μελέτη είναι έτοιμη και πηγαίνει προς έγκριση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. 


Μετά από την κατάθεση του φακέλου και την έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο φάκελος διαβιβάζεται στο αρμόδιο Υπουργείο, η επένδυση δημοσιεύεται στη «Διαύγεια» ενώ τελικά προωθείται στα συναρμόδια Υπουργεία Ναυτιλίας και Άμυνας για τις τελικές εγκρίσεις. Εκτός από το καταδυτικό πάρκο Αποκώρωνα και το καταδυτικό πάρκο Μονοναύτη, ήδη σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται δύο ακόμα πάρκα, ένα στο Δήμο Χερσονήσου στη θαλάσσια περιοχή της Σταλίδας και ένα ακόμα στον Άγιο Νικόλαο, για το οποίο ωστόσο οι συζητήσεις είναι πρώιμες. Τόσο το καταδυτικό πάρκο Μονοναύτη, όσο και το καταδυτικό πάρκο στη Σταλίδα, αποτελούν προσπάθειες του Εμπορικού Επιμελητηρίου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και την Περιφέρεια Κρήτης. Εκτός από την τόνωση του τουρισμού, αλλά και την προσέλκυση επισκεπτών με ξεχωριστά ενδιαφέροντα, όπως αυτά των καταδύσεων, τα καταδυτικά πάρκα συμβάλλουν επίσης στην προστασία των θαλασσών, αλλά και εν γένει του περιβάλλοντος.   
Πηγή: www.patris.gr


ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............