Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Τέλος... τα 4 περίπτερα της Λεωφόρου Δικαιοσύνης στο Ηράκλειο

Με απόφαση της εκτελεστικής του δήμου Ηρακλείου, τέλος τα 4 περίπτερα που για χρόνια υπήρχαν έως και πρίν απο λίγο καιρό που ξεκίνησαν οι εργασίες, και εξυπηρετούσαν περαστικούς και τουρίστες.
Το σημαντικότερο θέμα που προκύπτει είναι η επαγγελματική επιβίωση των συγκεκριμένων επιχειρηματιών.Το θέμα έθεσε στη συνεδρίαση ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, που ενημέρωσε για την πορεία του έργου της ανάπλασης τους συμμετέχοντες, ανακοινώνοντας τους παράλληλα πως η εικόνα της νέας Λεωφόρου Δικαιοσύνης δε συνάδει με τα περίπτερα και την παρουσία τους, κάτι για το οποίο φέρεται να υπάρχει και σύμφωνη γνώμη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. 

Ο δήμαρχος φαίνεται να συμφώνησε με τη θέση του συνεργάτη του, ενώ δεν υπήρξαν άλλες φωνές μέσα στην εκτελεστική εκτός από εκείνη της αντιδημάρχου Πολεοδομίας Στέλλας Αρχοντάκη, που έθεσε θέμα για το πώς θα μπορούσε να υπάρξουν τα περίπτερα και στον υπό ανάπλαση δρόμο, με άλλη μορφή όμως από τη σημερινή. 


Παράλληλα αποφασίστηκε να κινηθεί η διαδικασία προς την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου που είναι η μόνη αρμόδια να κοινοποιήσει τα εξώδικα απομάκρυνσης, ενώ ο δήμος δε θα κινήσει σε ότι τον αφορά τη διαδικασία για επανεγκατάσταση των περιπτέρων. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες ο υπεύθυνος της δημοτικής αστυνομίας Μαρίνος Πατακός θα καλέσει τους ιδιοκτήτες των περιπτέρων προκειμένου να τους ενημερώσει.


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Γιώργος Σεφέρης, «Ζήτημα φωτός» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2019 Δήμου Πλατανιά
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Πολιτιστικές εκδηλώσεις ΚΟΝΔΥΛΑΚΕΙΑ 2019
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ