Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού στο 20ό Πανευρωπαϊκό Συνέδριο των Ξεναγών στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στον χαιρετισμό του στο 20ό Πανευρωπαϊκό Συνέδριο των Ξεναγών, που πραγματοποιείται στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, επεσήμανε : «Αξιότιμοι επισκέπτες και σύνεδροι, καλωσορίσατε στο Ηράκλειο.
Το Συνέδριο αυτό, που διοργανώνεται από την «Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ξεναγών», την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών», το «Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης», και το «Τουριστικό Γραφείο Ξεναγών Tourist Guides of Crete P. C.», και το οποίο πραγματοποιείται σήμερα στην πόλη μας, είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς θα προσφέρει την δυνατότητα να εξεταστούν ορισμένα βασικά θέματα των Ξεναγών του Τουρισμού.


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Ξεναγοί αποτελούν βασικά μέλη του Τουριστικού τομέα κάθε χώρας. Στην Ελλάδα εκατομμύρια επισκέπτες, εκτός από τις φυσικές ομορφιές του τόπου, με την συμβολή την Ξεναγών: μαθαίνουν τον Πολιτισμό και τις διάφορες όψεις της Ιστορίας της, γνωρίζουν τα Μνημεία και τα Μουσεία, την καθημερινή ζωή και τα έθιμα των Ελλήνων.
Τα τελευταία χρόνια, η ανάγκη μετακίνησης από τον μαζικό Τουρισμό στον ποιοτικό Τουρισμό, καθώς υπάρχουν περισσότερες αξιώσεις από μεγάλο αριθμό τουριστών, αύξησε τις απαιτήσεις και στον τομέα των Ξεναγών.Συνέδρια όπως το σημερινό, με την συμμετοχή Ξεναγών από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, βοηθούν στην ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων σχετικώς με τον
σύγχρονο Τουρισμό, έτσι οι Ξεναγοί θα έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες. Σας ευχόμαστε καλά αποτελέσματα στο Συνέδριο»
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ