Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Με 18,1 εκατ. ευρώ άλλαξε χέρια το ξενοδοχείο Aktia Lounge & Spa ( Ανθούσα )


Υψηλότερη τιμή κατά 5,1 εκατ. ευρώ, σε σχέση με την τιμή εκκίνησης πέτυχε, σύμφωνα με πληροφορίες η τράπεζα Πειραιώς για το ξενοδοχείο Aktia Lounge & Spa στην Κρήτη που βγήκε χθες σε πλειστηριασμό. Για την μονάδα, που συγκέντρωνε υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον, πλειοδότησε, σύμφωνα με το capital.gr, ξενοδοχειακός όμιλος, προσφέροντας 18,1 εκατ. ευρώ. 


Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, το ιστορικό ξενοδοχείο, κατέληξε στην Skyserv του Γιάννη Γρύλου, αντί του ποσού των 18,1039 εκ. ευρώ, με την δεύτερη προσφορά να είναι στα 18,101 εκ. ευρώ και την τρίτη στα 17,9 εκ.. Στον πλειστηριασμό συμμετείχαν αρκετοί επιχειρήματίες – ξενοδόχοι της Κρήτης, με πρωταγωνιστές γνωστό ξενοδόχο, που σχετικά πρόσφατα εξαγόρασε μεγάλο παραλιακό ξενοδοχείο στο Ηράκλειο, ξενοδόχο, γόνο ιστορικής ξενοδοχειακής οικογένειας, αλλά και μεγάλο επιχειρηματία εξαιρετικά γνωστής και προβεβλημένης οικογένειας της Κρήτης, με σημαντικό οικονομικό «αποτύπωμα» σε πολλούς κλάδους.
Ο κ. Γιάννης Γρύλος έχει βασική δραστηριότητα των χώρο των αερομεταφορών, καθώς υπηρετεί έναν όμιλο επιχειρήσεων ποικίλων δραστηριοτήτων με 4.000 εργαζομένους και ναυαρχίδα τη Swissport. Πρόκειται για την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης που έδωσε 18 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Skyserv (πρώην Olympic Handling) από την MIG, ενώ είναι και ο διοκτήτης της αεροπορικής εταιρίας Sky Express.
Το ξενοδοχείο που ανήκε στην εταιρεία Ανθούσα Hotels  διαθέτει συνολικά 202 δωμάτια και εκτείνεται σε δύο τριώροφα κτήρια. Το 2007 η εταιρεία είχε λάβει ομολογιακό δάνειο, ύψους 16,7 εκατ. ευρώ, σε ελβετικό φράγκο του οποίου η αδυναμία αποπληρωμής την οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο. 
Υπενθυμίζεται ότι στο ξενοδοχείο, γνωστό παλαιότερα ως Ανθούσα (σημ.: η Ανθούσα Παπαγεωργίου είναι η πρόεδρος της Ανθούσα Hotels), έχουν διαμείνει προσωπικότητες της εγχώριας και παγκόσμιας ελίτ, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και πρωθυπουργός της Σουηδίας Ούλωφ Πάλμε που είχε και σπίτι στην Κρήτη.


Πηγή

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας