Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018

Με 18,1 εκατ. ευρώ άλλαξε χέρια το ξενοδοχείο Aktia Lounge & Spa ( Ανθούσα )


Υψηλότερη τιμή κατά 5,1 εκατ. ευρώ, σε σχέση με την τιμή εκκίνησης πέτυχε, σύμφωνα με πληροφορίες η τράπεζα Πειραιώς για το ξενοδοχείο Aktia Lounge & Spa στην Κρήτη που βγήκε χθες σε πλειστηριασμό. Για την μονάδα, που συγκέντρωνε υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον, πλειοδότησε, σύμφωνα με το capital.gr, ξενοδοχειακός όμιλος, προσφέροντας 18,1 εκατ. ευρώ. 


Πιο αναλυτικά, και σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, το ιστορικό ξενοδοχείο, κατέληξε στην Skyserv του Γιάννη Γρύλου, αντί του ποσού των 18,1039 εκ. ευρώ, με την δεύτερη προσφορά να είναι στα 18,101 εκ. ευρώ και την τρίτη στα 17,9 εκ.. Στον πλειστηριασμό συμμετείχαν αρκετοί επιχειρήματίες – ξενοδόχοι της Κρήτης, με πρωταγωνιστές γνωστό ξενοδόχο, που σχετικά πρόσφατα εξαγόρασε μεγάλο παραλιακό ξενοδοχείο στο Ηράκλειο, ξενοδόχο, γόνο ιστορικής ξενοδοχειακής οικογένειας, αλλά και μεγάλο επιχειρηματία εξαιρετικά γνωστής και προβεβλημένης οικογένειας της Κρήτης, με σημαντικό οικονομικό «αποτύπωμα» σε πολλούς κλάδους.
Ο κ. Γιάννης Γρύλος έχει βασική δραστηριότητα των χώρο των αερομεταφορών, καθώς υπηρετεί έναν όμιλο επιχειρήσεων ποικίλων δραστηριοτήτων με 4.000 εργαζομένους και ναυαρχίδα τη Swissport. Πρόκειται για την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης που έδωσε 18 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Skyserv (πρώην Olympic Handling) από την MIG, ενώ είναι και ο διοκτήτης της αεροπορικής εταιρίας Sky Express.
Το ξενοδοχείο που ανήκε στην εταιρεία Ανθούσα Hotels  διαθέτει συνολικά 202 δωμάτια και εκτείνεται σε δύο τριώροφα κτήρια. Το 2007 η εταιρεία είχε λάβει ομολογιακό δάνειο, ύψους 16,7 εκατ. ευρώ, σε ελβετικό φράγκο του οποίου η αδυναμία αποπληρωμής την οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο. 
Υπενθυμίζεται ότι στο ξενοδοχείο, γνωστό παλαιότερα ως Ανθούσα (σημ.: η Ανθούσα Παπαγεωργίου είναι η πρόεδρος της Ανθούσα Hotels), έχουν διαμείνει προσωπικότητες της εγχώριας και παγκόσμιας ελίτ, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο ηγέτης του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και πρωθυπουργός της Σουηδίας Ούλωφ Πάλμε που είχε και σπίτι στην Κρήτη.


Πηγή

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ