Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Μαλεβιζίου – 1,35 εκ. για τις μονάδες βιολογικών καθαρισμών σε Αστυράκι, Γωνιές και Μάραθος

Χρηματοδότησή ύψους 1.354.978,71 χωρίς Φ.Π.Α. πέτυχε η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου έπειτα από την κατάθεση σχετικής πρότασης από τη Δ.Ε.Υ.Α.Μ. για την κατασκευή των μονάδων βιολογικών καθαρισμών των οικισμών του Αστυρακίου και των Γωνιών, καθώς και του βιολογικού και των δικτύων του Μαράθους .

Η χρηματοδότηση γίνεται μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» από το Υπουργείο Εσωτερικών και δίνει τη δυνατότητα στους οικισμούς του Μαλεβιζίου να λύσουν οριστικά το σημαντικό αυτό πρόβλημα. Με αυτές τις μονάδες, αλλά και όσες έχουν προηγηθεί ή κατασκευάζονται αυτό το διάστημα, η Δημοτική Αρχή λύνει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα σε έργα υποδομών στο Δήμο Μαλεβιζίου, Ταυτόχρονα, επιδεικνύοντας εξαιρετικά γρήγορα αντανακλαστικά, ανταποκρίνεται με επιτυχία και καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις σε κάθε επί μέρους δράση του προγράμματος «Φιλόδημος», μόλις αυτή γνωστοποιείται.Υπενθυμίζεται ότι ολοκληρωμένες μονάδες βιολογικών καθαρισμών λειτουργούν ήδη σε Κρουσώνα, Τύλισο, Φόδελε, Καλέσα, Ροδιά, Μονή, Κεραμούτσι, Καβροχώρι, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της μονάδας βιολογικού καθαρισμού και τα δίκτυα για τους οικισμούς της Αγίας Πελαγίας, της Λυγαριάς και του Μαδέ.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Μια ακόμα σημαντική χρηματοδότηση για αναγκαία και απαραίτητα έργα υποδομών στο Δήμο μας. Τα οφέλη πολλά και προφανή από την κατασκευή κάθε μονάδας βιολογικού καθαρισμού. Προστασία του περιβάλλοντος, βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, εκσυγχρονισμός και πρόοδος, είναι μόνο μερικά από αυτά. Και αυτό είναι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα: Με έργα πνοής, καλύπτουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας και προχωράμε μπροστά με μοναδικό κριτήριο την βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.
Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω δημόσια τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, τον Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη για την πολύ σημαντική συμβολή του και σε αυτό το έργο, τον πρώην Δήμαρχο Τυλίσου Σταύρο Χαλκιαδάκη – επί των ημερών του είχαν αγοραστεί τα σχετικά οικόπεδα των μονάδων – τον Αντιδήμαρχο Θανάση Κύρκο, τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Φίλιππα Σαββάκη, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Ντουλάκη και όλα τα μέλη του Δ.Σ., τον Δ/ντη Γιώργο Κουγιουμουτζάκη και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών μας, για το εξαιρετικό αποτέλεσμα».
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Κώστας Μαμουλάκης μας ενώνουν πολλά έχουμε κοινό παρονομαστή την αγάπη μας για το Μαλεβίζι.
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού τμήματος του Νίκου Καραμανωλάκη
Με τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης συναντήθηκε η Λιάνα Σταρίδα
Ξανά στο πλευρό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού η Μαρία Τζιράκη - Παττακού
Στη Τύλισο ο Κώστας Μαμουλάκης και τα μέλη της δημοτικής παράταξης Νέοι Δρόμοι
Ο Δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης ανακοινώνει τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού του

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Μητάτο του δήμου Σητείας ............. Τα χωριό Κεράσσα ( κερνώ ) ............. Η παραθαλάσσια Σταλίδα ............. Το χωριό Sikillu η σημερινή Καλλονή .............