Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018

Tριήμερο δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ζώων


Το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης  και ο Δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με την Φιλοζωική Ομάδα "Σείριος" διοργανώνουν τριήμερο δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ζώων.Αναλυτικότερα:


5 Οκτωβρίου  2018: Εσπερίδα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών με τίτλο: «Μαθαίνοντας να ζούμε με τα ζώα: Δράσεις, για την ευαισθητοποίηση παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών για τα ζώα συντροφιάς» στην Αγγλικανική Εκκλησία-πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών. Ώρα έναρξης 17.30.

6 Οκτωβρίου 2018: Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο: «Ευ ζώων: ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις, τάσεις και προοπτικές» στην Ανδρόγεω, Ηράκλειο.  Ώρα έναρξης 9.30 π.μ.


Σκοπός των δράσεων αυτών είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και γενικότερα η κοινωνία από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, κτηνιάτρους, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς,  και εθελοντές σχετικά με τα οφέλη από τη συνύπαρξη και εμπλοκή με τα ζώα συντροφιάς. Ειδικότερα, θα παρουσιαστεί το θεωρητικό και πρακτικό πλαίσιο των ερευνητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τα ζώα συντροφιάς, τα ανιχνευτικά εργαλεία που εξετάζουν τις στάσεις παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών, αλλά και το σύστημα διαχείρισης μάθησης για την υλοποίηση και διάχυση του εν λόγω προγράμματος. 


Επιπρόσθετα, οι δράσεις θα πλαισιωθούν από εισηγήσεις που σχετίζονται με τα καίρια θέματα της κακοποίησης των ζώων και τη σύνδεση με την κακοποίηση των ανθρώπων και της ύπαρξης λανθασμένων αντιλήψεων για  τις παρασιτώσεις και την στείρωση για τα ζώα συντροφιάς. Οι δράσεις θα ολοκληρωθούν με ομιλίες που σκιαγραφούν την έννοια της φιλοζωίας,  της εθελοντικής προσφοράς και τα αποτελέσματά τους για παιδιά με και χωρίς ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Tριήμερο δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των ζώων

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ο Β. Σκουλάς ερμηνεύει Γ. Ν. Ζερβάκη - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Γυψωμένες μνήμες έτους 1968 - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Το Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο οικισμός ‘Βραχόκηπος’ ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Η αμφιθεατρική Ρούσσα Εκκλησιά ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............