Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018

Παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή της Ναταλί Βεντούρα «Orange tree – Πορτοκαλιά» την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο

Η Ένωση Φιλολόγων ν. Ηρακλείου (ΕΦΝΗ)  παρουσιάζει στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (οδός Ανδρόγεω 2), την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 19.00 την τελευταία ποιητική συλλογή της Ναταλί Βεντούρα «Orange tree – Πορτοκαλιά».

 Η Πορτοκαλιά, απεικονίζει την προσωπική  οδύσσεια της ποιήτριας  από τη γη της γέννησής της προς τη Γερμανία, τη Γαλλία και, τέλος, την Κρήτη. Τα 48 ποιήματά του είναι ριζωμένα στους διαφορετικούς της κόσμους: τη Μεσόγειο και την αγγλοσαξονική εμπειρία, γεωγραφικές και πολιτιστικές επικράτειες βιωμένες τόσο εσωτερικά όσο και κυριολεκτικά, και τη θέαση του παρελθόντος υπό το φως του παρόντος.
Στα ευρύτερα θέματα των σχέσεων, της αγάπης, της απώλειας και της joie de vivre, αυτά τα ποιήματα παρουσιάζουν μεστά βιώματα καθώς και "κατακόρυφες ανόδους". Η λεπτευαίσθητη ματιά και η πέννα της Natalie Ventura μεταφέρουν τον αναγνώστη σε ό, τι περιγράφει – είτε πρόκειται για ένα παραλιακό στιγμιότυπο στην ακτή του Νιου Τζέρσεϊ είτε για ένα μικρό αγόρι σε μια προκυμαία της Λετονίας.  Η Πορτοκαλιά έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από τον Φίλιππο Σαλβάρη. 

Για την ποιήτρια και το έργο της θα μιλήσουν οι :
Τερέζα Βαλαβάνη (ψυχοθεραπεύτρια -εικαστικός),
Νίκος Γιγουρτάκης (επίτιμος Δ/ντης Δ.Ε. Ηρακλείου)
Σταύρος Σφακιωτάκης (φιλόλογος).
Η παρουσίαση της συλλογής θα γίνει στα ελληνικά και τα αγγλικά. 

Παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή της Ναταλί Βεντούρα «Orange tree – Πορτοκαλιά» την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Αφρικανικές οάσεις και κρυστάλλινα νερά στον νότο του Ρεθύμνου
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ