Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018

Σας προτείνουμε πίτες της Γιαγιάς με κολοκύθα


Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:
  • αλεύρι
  • νερό
  • λάδι
  • αλάτι
  • λίγο ξύδι

    Για τη γέμιση:
    • κολοκύθα
    • λάδι
    • αλάτι
    • πολύ πιπέρι

    Πώς το κάνουμε:

    1. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τη βράζουμε σε νερό μέχρι να λιώσει.
    2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να στραγγίξει στο σουρωτήρι. Επειδή η κολοκύθα έχει πολύ νερό μπορείτε να την αφήσετε και μια ολόκληρη μέρα.
    3. Όταν στραγγίξει την βάζουμε στην κατσαρόλα χωρίς νερό μέχρι να απορροφήσει όλα της τα υγρά.
    4. Προσθέτουμε αλάτι και μπόλικο λάδι και τσιγαρίζουμε.
    5. Ξανατοποθετούμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει η γέμιση από το λάδι και βάζουμε πολύ πιπέρι!
    6. Ετοιμάζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε το φύλλο. Κόβουμε σε κύκλους, βάζουμε λίγη γέμιση και κλείνουμε σε μισσοφέγγαρα.
    7. Τηγανίζουμε σε λάδι και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

    Λίγα μυστικά ακόμα

    Δεν γράφω ποσότητες, όλα τα υλικά προστίθενται με το μάτι. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε και φέτα την ώρα που θα προσθέσετε το πιπέρι. Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισό αλεύρι μαλακό και μισό σκληρό. Το πιπέρι είναι που κάνει τη διαφορά σ' αυτές τις πίτες. Βάλτε όσο αντέχετε!





    ΠΗΓΗ: http://www.sintagespareas.gr/
    ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Apollonia Farm με 14 βραβεία - World Travel Market London 2018 - Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο τουρισμός ............. ............. .............
    ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος Λύρα ξεσηκώνει TSUNAMI- Ο καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης - Άγιε Μηνά μπεγιροκαβαλάρη ............. ............. .............

    ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

    Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

    .........

    ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

    .............
    ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............