Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Λειτουργήθηκε για πρώτη φορά επίσημα ο μικρός περικαλλής ναός στον Παζινό Ακρωτηρίου, αφιερωμένος στους εκ Σφακίων καταγόμενους Αγίους, Μανουήλ και Ιωάννη


Παρουσία αρκετών πιστών, λειτουργήθηκε για πρώτη φορά επίσημα ο μικρός περικαλλής ναός στον Παζινό Ακρωτηρίου, αφιερωμένος στους εκ Σφακίων καταγόμενους Αγίους, Μανουήλ και Ιωάννη, τα εγκαίνια του οποίου τελέστηκαν το πρωί του Σαββάτου από τον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό με πλειάδα άλλων συν προσευχόμενων κληρικών.


Για την νεόδμητη εκκλησία και τι ήταν αυτό που έκανε δύο κατοίκους του χωριού να την κτίσουν, μας μίλησαν οι Μανώλης Καλφάκης και Μανώλης Λιονάκης: «Είμαστε γείτονες, με αντικριστά τα σπίτια μας εδώ στον Παζινό» επισημαίνει ο κ. Καλφάκης, για να συνεχίσει «και τώρα στο ενδιάμεσο των σπιτιών μας έχουμε προστάτες τους Σφακιανούς Αγίους. Ήταν μια μέρα, μέσα στο 1994 που είχαμε πάει μια οικογενειακή βόλτα στ’ Ασκύφου και σταματήσαμε στην εκκλησία των Αγίων Μανουήλ και Ιωάννου για προσκύνημα. Εντυπωσιαστήκαμε μαθαίνοντας το ιστορικό και την καταγωγή τους και αποφασίσαμε, να κτίσουμε κι εμείς μια μικρή εκκλησία στη χάρη Τους και να την αφιερώσουμε στην Ενορία Παζινού».
Ο κ. Λιονάκης από την πλευρά του συμπλήρωσε ότι «χωρίς καμία καθυστέρηση εκείνη την χρονιά βάλαμε τον θεμέλιο λίθο και με την οικονομική μας συνεισφορά, αλλά και των χωριανών και  όλης της περιοχής, άρχισε το κτίσιμο της και μετά από 24 περίπου χρόνια, αξιωνόμαστε να την εγκαινιάσουμε».

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ