Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018

Το Δημοτικό Σχολείο Μαλίων στην πολωνική πόλη, Βρότσλαβ.

Δυναμικά ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για το Δημοτικό Σχολείο Μαλίων που πραγματοποίησε την πρώτη του για φέτος κινητικότητα στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος ErasmusKA2 με τίτλο «NewS – New SkillsNew Schools,Common Standards in Education». Το σχέδιο αυτό αφορά στη σύμπραξη σχολείων με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την προώθηση της καινοτομίας σε σχέση με τις παιδαγωγικές μεθοδολογίες  και την ανάπτυξη ικανοτήτων, τυπικών, μη-τυπικών και άτυπων δεξιοτήτων, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.


Η δεύτερη διακρατική συνάντηση που προβλέπει ο σχεδιασμός έλαβε χώρα από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου στο σχολείο Szkola Podstawowa im. Adama Mickiewicza w Jazwinie, κοντά στην τέταρτη σε μέγεθος πολωνική πόλη, το Βρότσλαβ. Η συνάντηση αυτή είχε χαρακτήρα οργανωτικό, ώστε να γίνει η ενδιάμεση αξιολόγηση των υλοποιημένων δραστηριοτήτων και των μαθησιακών τους αποτελεσμάτων αλλά και ο προγραμματισμός του πλάνου δράσης μέχρι την ολοκλήρωση του σχεδίου, τον Ιούνιο του 2019. Οι επόμενες δραστηριότητες μάθησης και κατάρτησης θα φιλοξενηθούν στην Ισπανία και στην Φινλανδία, ενώ για την  τρίτη και τελευταία διακρατική συνάντηση, τους εταίρους θα υποδεχτεί το Δημοτικό Σχολείο Μαλίων, τον Μάιο του 2019.
Οι δυο Ελληνίδες εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Πολωνίας και παρακολούθησαν διδασκαλίες γλώσσας, εικαστικών και ΤΠΕ. Επιπλέον, μαζί με τους/τις συναδέλφους τους από την Ιταλία, την Ρουμανία, την Ισπανία, την Λιθουανία και την Φινλανδία είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν στοιχεία της τοπικής παράδοσης και ιστορίας: επισκέφτηκαν σημαντικά μνημεία στο Wroclaw, ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κάστρο του Książ, το ορυχείο του Walim από τον δευτερο παγκόσμιο πόλεμο και περιηγήθηκαν στην πόλη Dzierżoniów.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα παραγόμενά του υπάρχουν αναρτημένες στον ιστότοπο https://neweducationskills.blogspot.gr και είναι προσβάσιμες  σε κάθε ενδιαφερόμενο.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............