Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018

Οι μηχανότρατες καταστρέφουν τη θαλάσσια ζωή του Ρεθύμνου

Την τεράστια καταστροφή που προκαλούν στη θαλάσσια ζωή του τόπου οι μηχανότρατες επισημαίνουν για μια ακόμα φορά οι ερασιτέχνες, ζητώντας από τους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν για την απομάκρυνσή τους τουλάχιστον κατά τρία μίλια από τις ακτές.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Παραδοσιακών Ερασιτεχνών αλιών του νομού μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε , έγινε συζήτηση μεταξύ των μελών για το πολύ σημαντικό θέμα της υπεραλίευσης και της καταστροφής που συντελείται στη θαλάσσια ζωή, και στη χλωρίδα, σε ολόκληρη την Κρήτη, ειδικά δε, στον κόλπο του Ρεθύμνου, από τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι μηχανότρατες.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μανώλης Βεριδάκης, αναφέρθηκε στις πάμπολλες ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για το θέμα αυτό, σε όλους τους αρμόδιους φορείς, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό, προτείνει να ενταθούν οι προσπάθειες μας, πιο συλλογικά και πιο δυναμικά, με ενημέρωση της κοινής γνώμης αφενός και στην προώθηση συγκεκριμένων προτάσεων στους αρμόδιους φορείς αφετέρου με προσωπικές επισκέψεις και επιστολές. Προέτρεψε δε τους παρευρισκόμενους, να καταθέσουν τυχόν δικές τους προτάσεις, πράγμα που όντως έγινε και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση που καταγράφτηκε για να αξιοποιηθεί ανάλογα.
Αποφασίστηκε επίσης ομόφωνα, να συνταχθεί σχετικό ψήφισμα προς τους αρμόδιους φορείς, με ανυποχώρητη θέση την απομάκρυνση των μηχανοτρατών, τουλάχιστον 3 μίλια από τις ακτές, προκειμένου να μειωθεί όσο γίνεται η προαναφερθείσα καταστροφή της Θαλάσσιας ζωής και της χλωρίδας.
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............