Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εκδήλωση απόσταξης τσικουδιάς το απόγευμα του Σαββάτου στην αυλή του παραδοσιακού σπιτιού της Σούδας.

Πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εκδήλωση απόσταξης τσικουδιάς το απόγευμα του Σαββάτου στην αυλή  του παραδοσιακού σπιτιού της Σούδας.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Δημοτική Κοινότητα Σούδας, το ΚΑΠΗ, το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας  (ΜΑΙΧ) και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου με πρωτεργάτη τον Γιάννη Φωκά έχοντας σύνθημα: “Να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι”.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας του ΜΑΙΧ πρόσφερε διάφορους μεζέδες που ψηνόταν σε ψησταριά, αλλά και μαγειρευτά φαγητά που έφεραν μοσχοβολώντας την ατμόσφαιρα. Τσικουδιά και λουκουμάδες κερνούσαν  κυρίες μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, ενώ η όμορφη βραδιά πλαισιωνόταν και από παιδιά, αγόρια και κορίτσια  και δύο ομάδες ενηλίκων γυναικών του μουσικοχορευτικού Ομίλου “ Αροδαμός”, που έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα για την επιτυχία της εκδήλωσης.


Μιλώντας στα «Χ.ν.» ο υπεύθυνος της εκδήλωσης και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Γιάννης Φωκάς, υπογράμμισε τα εξής: «Με σύνθημα μας “Να βλέπουν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι”, για άλλη μια χρονιά πραγματοποιούμε αυτή την εκδήλωση, αφιερωμένη στην απόσταξη για την παραγωγή τσικουδιάς. Με τα τρυγοπατήματα και την απόσταξη δημιουργούσαν οι άνθρωποι της παλιάς εποχής γιορτές στις γειτονιές των χωριών τους. Σήμερα έχουμε και καλεσμένους μας φοιτητές από όλες τις Μεσογειακές χώρες που σπουδάζουν στο ΜΑΙΧ το οποίο είναι και συν διοργανωτής μας. Θα χορέψουν χορευτές μικροί και μεγάλοι από τον “Αροδαμό” καθώς επίσης και η χορευτική ομάδα του ΚΑΠΗ αλλά και όποιος άλλος θέλει. Θα προσφερθεί άφθονη τσικουδιά και διάφορα κεράσματα».


ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ