Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εκδήλωση απόσταξης τσικουδιάς το απόγευμα του Σαββάτου στην αυλή του παραδοσιακού σπιτιού της Σούδας.

Πραγματοποιήθηκε μια όμορφη εκδήλωση απόσταξης τσικουδιάς το απόγευμα του Σαββάτου στην αυλή  του παραδοσιακού σπιτιού της Σούδας.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Δημοτική Κοινότητα Σούδας, το ΚΑΠΗ, το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας  (ΜΑΙΧ) και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου με πρωτεργάτη τον Γιάννη Φωκά έχοντας σύνθημα: “Να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι”.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης το Δίκτυο Κρητικής Γαστρονομίας του ΜΑΙΧ πρόσφερε διάφορους μεζέδες που ψηνόταν σε ψησταριά, αλλά και μαγειρευτά φαγητά που έφεραν μοσχοβολώντας την ατμόσφαιρα. Τσικουδιά και λουκουμάδες κερνούσαν  κυρίες μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, ενώ η όμορφη βραδιά πλαισιωνόταν και από παιδιά, αγόρια και κορίτσια  και δύο ομάδες ενηλίκων γυναικών του μουσικοχορευτικού Ομίλου “ Αροδαμός”, που έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα για την επιτυχία της εκδήλωσης.


Μιλώντας στα «Χ.ν.» ο υπεύθυνος της εκδήλωσης και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Γιάννης Φωκάς, υπογράμμισε τα εξής: «Με σύνθημα μας “Να βλέπουν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι”, για άλλη μια χρονιά πραγματοποιούμε αυτή την εκδήλωση, αφιερωμένη στην απόσταξη για την παραγωγή τσικουδιάς. Με τα τρυγοπατήματα και την απόσταξη δημιουργούσαν οι άνθρωποι της παλιάς εποχής γιορτές στις γειτονιές των χωριών τους. Σήμερα έχουμε και καλεσμένους μας φοιτητές από όλες τις Μεσογειακές χώρες που σπουδάζουν στο ΜΑΙΧ το οποίο είναι και συν διοργανωτής μας. Θα χορέψουν χορευτές μικροί και μεγάλοι από τον “Αροδαμό” καθώς επίσης και η χορευτική ομάδα του ΚΑΠΗ αλλά και όποιος άλλος θέλει. Θα προσφερθεί άφθονη τσικουδιά και διάφορα κεράσματα».


ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Apollonia Farm με 14 βραβεία - World Travel Market London 2018 - Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο τουρισμός ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος Λύρα ξεσηκώνει TSUNAMI- Ο καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης - Άγιε Μηνά μπεγιροκαβαλάρη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............