Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

«Κόπηκε» στην αξιολόγηση η δημοτική αρχή Ηρακλείου με επικεφαλής τον Βασίλη Λαμπρινό σύμφωνα με τον Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη.

«Κόπηκε» στην αξιολόγηση η δημοτική αρχή Ηρακλείου με επικεφαλής τον Βασίλη Λαμπρινό, δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Αυγενάκης «Η δημοτική αρχή Ηρακλείου δεν έχει ικανοποιήσει τις προσδοκίες και τις ελπίδες του συνόλου σχεδόν των μελών και των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας που στήριξε την παράταξη Λαμπρινού», είπε ο κ. Αυγενάκης προσθέτοντας ότι την τελική απόφαση θα λάβει η αρμόδια Επιτροπή Εκλογικής Προετοιμασίας ενώ πάντα τον πρώτο λογο έχει ο πρόεδρος της ΝΔ". Ο κ. Αυγενάκης είπε ότι το κόμμα βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση άλλου σχήματος που θα στηριχθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγους  μήνες, και πάλι στο «Ράδιο Κρήτη» ο κ. Αυγενάκης είχε δηλώσει ότι ο Β. Λαμπρινός δεν πέρασε τα "πρώτα τεστ"."Μια ωραία έκπληξη στην Περιφέρεια Κρήτης..."
Αίσθηση προκάλεσε η "βόμβα" του Λευτέρη Αυγενάκη ότι "στην Περιφέρεια Κρήτης θα έχουμε μία ωραία έκπληξη". Ο Γραμματέας της ΝΔ άφησε να εννοηθεί ότι η Πειραιώς συζητά για την στήριξη του Γιάννη Κουράκη, και μάλιστα σε κεντρικό επίπεδο.
"Η ΝΔ δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην πρωτιά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύει στην Κρήτη και με αυτή την υποψηφιότητα που συζητά, η πρωτιά, όπως είπε, θα είναι δεδομένη"
Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που κ. Αυγενάκης τοποθετείται δημόσια πάνω στα δύο σημαντικά θέματα.

Η απάντηση του Βασίλη Λαμπρινού
"Δεν θ’ ασχοληθώ με εσωκομματικές διεργασίες δήλωσε ο δήμαρχος Ηρακλείου, λίγο αργότερα στο Ράδιο Κρήτη. Προσβλέπουμε – είπε- ο Βασίλης Λαμπρινός στη μία και μοναδική αξιολόγηση, αυτή των δημοτών, δηλώνοντας αποφασισμένος να κατέβει στις επόμενες εκλογές ως επικεφαλής της παράταξης "Δύναμη Πολιτών".
Πασπάτης: "Η ΝΟΔΕ έχει συμβουλευτικό ρόλο, η απόφαση είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη"
Το γνωστό στέλεχος της ΝΔ και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης χαρακτήρισε συμβουλευτικό τον ρόλο της ΝΟΔΕ στην τελική επιλογή των προσώπων που θα στηριχθούν στις εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι την τελική απόφαση θα λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα ο κ. Πασπάτης χαρακτήρισε "πολιτικά άκομψο" να κρίνεται ο έργο εν ενεργεία δημάρχου από πολιτικά στελέχη. Πρόσθεσε δε ότι «όσοι βρισκόμαστε στο πλευρό του Β. Λαμπρινού σε αυτή τη δημοτική αρχή, είμαστε πολύ περήφανοι για το έργο που έχει παραχθεί»…
Σκληρό πολιτικό πόκερ 
Μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα Κουράκη στην Περιφέρεια αλλάζει τα δεδομένα. Γα τον Σταύρο Αρναουτάκη υπάρχει μία … πρωτοτυπία καθώς για την υποψηφιότητα του σχεδόν «κονταροχτυπήθηκαν» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Έτσι, ο ίδιος, με εξασφαλισμένη τη στήριξη από το ΚΙΝΑΛ, αναμένει να δει πως θα κινηθούν οι δύο μεγάλοι «παίκτες»…
Για το Δήμο Ηρακλείου είναι δεδομένη η υποψηφιότητα του Ηλία Λυγερού ενώ και ο Φραγκίσκος Παρασύρης φέρεται να έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για το Δήμο με τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ οι υποψήφιοι «μνηστήρες» για τη Λότζια διαρκώς αυξάνονται...
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Οι παλιοί νερόμυλοι στην περιοχή Λιναρές του χωριού Μυρσίνη
Ο Σάντολος του κοπελιού
Ο μεσημεριανός καλοκαιρινός ύπνος
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Ο ιερός ναός του Αγίου Πνεύματος στο εγκαταλελημένο χωριό Αξέντι
Οι τοίχοι έχουν την δική τους ιστορία

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ