Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018

Διανοίξεις δρόμων και καθαρισμοί στα Καλέσσα

Συνεχίζεται το πολύπλευρο και εκτεταμένο πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων αναβάθμισης της καθημερινότητας και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου Μαλεβιζίου.


Τις τελευταίες ημέρες, στον οικισμό των Καλεσσών, συνεργεία της Περιφέρειας Κρήτης με την υποστήριξη της Τ.Κ. Καλεσσών και του Δήμου Μαλέβιζίου, έχουν προχωρήσει σε καθαρισμούς στα πρανή της κεντρικής οδικής αρτηρίας που οδηγεί στον οικισμό, καθώς και σε διανοίξεις σε διάφορα σημεία της. Οι διανοίξεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα και από την ευγενική παραχώρηση τμημάτων γης από τις οικογένειες των Ιωάννη και Μιχάλη Αλμπαντάκη και της οικογένειας Βαρδαλαχάκη, σε σημεία που είχαν αυξημένη επικινδυνότητα για τους οδηγούς, λόγω χαμηλής ορατότητας.


Το αμέσως επόμενο διάστημα, προγραμματίζονται και σημαντικές παρεμβάσεις με έργα ασφαλτοστρώσεων εντός του οικισμού, καθώς και βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας στην Τοπική Κοινότητα.


Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Στα Καλέσσα, αυτόν τον πανέμορφο οικισμό που καταγράφει ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης, πραγματοποιούνται στοχευμένες και πολύ ουσιαστικές παρεμβάσεις με την συνεργασία όλων των φορέων. Βελτιώνεται έτσι η πρόσβαση των κατοίκων και των επισκεπτών, αναβαθμίζεται το επίπεδο οδικής ασφάλειας και δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες για τους διερχόμενους οδηγούς.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις οικογένειες Αλμπαντάκη και Βαρδαλαχάκη που παραχώρησαν τη γη τους για τις διανοίξεις, την Περιφέρεια Κρήτης για την υποστήριξή της, τους συνεργάτες μου στη Δημοτική Αρχή και να συγχαρώ δημόσια τον δραστήριο Πρόεδρο της Τ.Κ. Καλεσσών Αντώνη Βασιλάκη για την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει»
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής - Ξενοδοχειακές επενδύσεις - Ποιοτική διαμονή σε ξενοδοχείο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Για τη Χαρούλα Βερίγου (Ζωή Δικταίου)- Νέο τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Σοφία Μανουσάκη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Καρύδι ............. Επίσκεψη στο χωριό Μάρθα ............. Σητεία η πόλη με τα χιλιάδες σκαλοπάτια ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............