Με πλήθος κόσμου η “Γιορτή των πουλιών” στην Αγιά Χανιών - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Με πλήθος κόσμου η “Γιορτή των πουλιών” στην Αγιά Χανιών

Τη θαυμάσια άγρια πανίδα της λίμνης της Αγιάς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στην καθιερωμένη “Γιορτή των πουλιών” που διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βάμου σε συνεργασία με την Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων.


Οι επισκέπτες μπόρεσαν να δουν από κοντά χρησιμοποιώντας κυάλια και τηλεσκόπια που δόθηκαν από τους διοργανωτές της εκδήλωσης τα πουλιά που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή στη λίμνη.
Σκοπός των διοργανωτών είναι « η προστασία των μεταναστευτικών πουλιών και των βιοτόπων τους. Να διαδοθεί το μήνυμα της προστασίας των περιοχών που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά και οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση στο μεγάλο τους ταξίδι.»


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “στην εκδήλωση αυτή θα υπάρχει παρατήρηση πουλιών και αναγνώριση σπάνιων και απειλούμενων ειδών με τηλεσκόπιο και κιάλια και με τη βοήθεια κλειδών ανα- γνώρισης πουλιών, ξενάγηση στην όχθη της λίμνης και αναζήτηση απειλών για την οικολογική ισορροπία της λίμνης (π.χ. η παρουσία σκουπιδιών αλλά και εισαγό- μενων ξενικών ειδών όπως ο αμερικάνικος βουβαλο- βάτραχος και τα κινέζικα χρυσόψαρα) και εκπαιδευτικά παιχνίδια για τα παιδιά”.
ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Post Top Ad

.............