Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018

Καθάρισαν... τις εκβολές του Αλμυρού και του Γαζανού ποταμού, στον δήμο Μαλεβιζίου

Με μια διπλή δράση καθαρισμού των εκβολών του Αλμυρού και του Γαζανού ποταμού, το Μαλεβίζι συμμετείχε στον μήνα δράσης για το θαλάσσιο περιβάλλον «Στο κυνήγι του χαμένου πλαστικού» που διοργανώνεται από τηνHELMEPA ως τον εθνικό συντονιστή του παγκόσμιου, εθελοντικού καθαρισμού των ακτών, το διάστημα από 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου.


Ειδικότερα, διοργανώθηκε μια μεγάλη δράση καθαρισμού των εκβολών των ποταμών από το ξενοδοχείο DessoleDolphin Bay Resort με τη συμμετοχή και στελεχών από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, με τη συνεργασία του Δήμου Μαλεβιζίου, της Δ.Ε. Γαζίου, του Λιμεναρχείου Παντάνασσας, της Σχολής Καταδύσεων Μακριδάκης και εθελοντών, απομακρύνοντας από τα δυο πανέμορφα ποτάμια κάθε λογής απορρίμματα.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλά υπόθεσή όλων μας, αλλά είναι κοινή μας υποχρέωση και καθήκον. Χαίρομαι δε ιδιαίτερα γιατί στον Δήμο μας έχουμε ευαισθητοποιημένες επιχειρήσεις με ισχυρό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, όπως είναι το ξενοδοχείο Dessole Dolphin Bay Resort στην Αμμουδάρα και η σχολή καταδύσεων Μακριδάκης, που βρίσκονται δίπλα στην τοπική κοινωνία και ενισχύουν κάθε ανάλογη δράση. 


Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την υπεύθυνη στάση τους και θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω δημόσια και τα στελέχη από το Λιμεναρχείο της Παντάνασσας, που επίσης υποστηρίζουν κάθε ανάλογη δραστηριότητα, όλους τους εθελοντές, τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό, καθώς και όλους τους συνεργάτες μου από το Δήμο Μαλεβιζίου, για το εξαιρετικό αποτέλεσμα».
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Η ''Πασιφάη'' το ''παλιότερο'' κρητικό μαγαζί στην Αθήνα.
Αμπάς: Ο καταρράκτης της νότιας Κρήτης με ύψος 145 μέτρων προκαλεί δέος
Το χωριό με το παράξενο όνομα που όλοι μιλούν Κρητικά αλλά κανένας δεν είναι απο την Κρήτη
Ένα μοναδικό αφιέρωμα στους κινηματογράφους της πόλης του Ηρακλείου
Τα Χεντέκια το σημερινό στάδιο Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου
Οι προσφυγικές περιοχές του Ηρακλείου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ