Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018

Βελτίωση οδικής ασφάλειας στην περιοχή του Πολυτεχνείου Κρήτης, από το Λύκειο Ακρωτηρίου μέχρι και τα Κουνουπιδιανά Χανίων.

 Ένα σημαντικό έργο, που αφορά την οδική ασφάλεια στον δρόμο που διέρχεται μπροστά από το Πολυτεχνείο Κρήτης και το σχολικό συγκρότημα του  Λυκείου Ακρωτηρίου, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

 Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, ο γγ του υπουργείου, Θάνος Βούρδας, ενέκρινε την πίστωση ποσού 70.000 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης που αφορά τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου Κρήτης, από το Λύκειο Ακρωτηρίου μέχρι και τα Κουνουπιδιανά Χανίων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΚ, «στο πλαίσιο της μελέτης που υλοποιεί ο Οργανισμός, εγκρίθηκε η συμπερίληψη συμπληρωματικού αντικειμένου που αφορά στη βελτίωση οδικής ασφάλειας λόγω αυξημένης επικινδυνότητας της συγκεκριμένης επαρχιακής οδού από τον κόμβο σύνδεσης Σούδας- Αεροδρομίου Χανίων μέχρι την είσοδο στον οικισμό των Κουνουπιδιανών. Το τμήμα της οδού είναι μήκους περίπου 1,5 χιλιομέτρου και η εκπόνηση των επιμέρους μελετών χαρακτηρίστηκε ως κατεπείγουσα ανάγκη, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων».
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η έγκριση της μελέτης θα γίνει σε συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η οποία είναι καθ' ύλην αρμόδια υπηρεσία για τη συγκεκριμένη οδό.
ΠΗΓΗ - ΑΠΕ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Το «Welcome Chinese» στην Κρήτη - World Travel Market London 2018 - Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο τουρισμός ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος Λύρα ξεσηκώνει TSUNAMI- Ο καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης - Άγιε Μηνά μπεγιροκαβαλάρη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............