Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2018

Σας προτείνουμε κουκιά στιφάδο

ΚΟΥΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ


ΥΛΙΚΑ

2 φλ. κουκιά μουσκεμένα για 8-10 ώρες και ξεφλουδισμένα
1 ½ φ. λάδι (από το καλό το δικό μας)
2 κουταλάκια πελτέ
3 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό.
1 κουταλάκι κύμινο
Αλάτι-πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα κουκιά σε μπόλικο νερό για μισή ώρα. Τα σουρώνουμε. Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε τα κουκιά για 5- 10 λεπτά. 

Ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το μαϊντανό, το αλάτι. Και ακόμα ένα φλιτζάνι νερό. Τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε 30 λεπτά, μέχρι το φαγητό να μείνει μόνο με το λάδι του.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
Αφρικανικές οάσεις και κρυστάλλινα νερά στον νότο του Ρεθύμνου
Σας παρουσιάζουμε τα μνημεία της κρητικής φύσης
Κάπως έτσι μεγαλώσαμε την δεκαετία του 1970

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ