Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018

Παρουσιάζονται σήμερα Τετάρτη τα βιβλία του Γιάνη Βαρουφάκη «Η Αρπαγή της Ευρώπης» και Κώστα Λουλουδάκη «Από το Τρίτο Ράιχ στην Ευρωπαϊκή ‘Ένωση»

Σήμερα Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου της οδού Ανδρόγεω 2, και ώρα 20:00, παρουσιάζονται τα βιβλία των Γιάνη Βαρουφάκη, «Η Αρπαγή της Ευρώπης» και Κώστα Λουλουδάκη, «Από το Τρίτο Ράιχ στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Θα μιλήσουν οι: Γιώργος Σαχίνης Δημοσιογράφος ομίλου Κρήτη ΤV, Γιώργος Νικολακάκης Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και οι συγγραφείς των βιβλίων: Γιάνης Βαρουφάκης Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Κώστας Λουλουδάκης αρθρογράφος-συγγραφέας.

Ναι. κοινή παρουσίαση δυο διαμετρικά αντίθετων βιβλίων… Αλλιώς θα ήταν μια μουγκή συζήτηση.
Είσοδος ελεύθερη.Ποιος χρειάζεται την ΕΕ;

Θα ήταν χαράματα όταν η όμορφη Ευρώπη ξύπνησε βίαια από τον βαθύ της ύπνο. Την ξύπνησε ένας εφιάλτης: βρισκόταν λέει ανάμεσα σε δυο γυναίκες, την μια την έλεγαν Ασία, η άλλη όμως τής ήταν άγνωστη δεν είχε καν όνομα! Το τρομαχτικό ήταν ότι αυτές οι γυναίκες πάλευαν άγρια μεταξύ τους για το ποια θα την κρατήσει. Το έπαθλο της νικήτριας θα ήταν η Ευρώπη! Όμως ο Δίας σταματά την αμφίρροπη μάχη αρπάζει την Ευρώπη και την παραδίδει στην άγνωστη. Αυτή είναι η στιγμή που η Ευρώπη ξυπνάει κατατρομαγμένη. Λίγο μετά, αφού ξέχασε το όνειρο, βγήκε βόλτα στο ακρογιάλι της Σιδώνας. Εκεί ένας λευκός Ταύρος την πλησίασε γονάτισε και της πρόσφερε την ράχη του. Η Ευρώπη ανέβηκε και ο Ταύρος πετάχτηκε με ορμή προς την άλλη μεριά της θάλασσας…

Αυτά λέει ο μύθος, για το τρελό ταξίδι της Ευρώπης, και αν διαθέτουμε διψαλέα φαντασία θα πρέπει να υποθέσουμε πως την είχε συγκλονίσει το ερωτικό μουγκάνισμα του Ταυρόμορφου Δια! Ο μύθος ωστόσο, αν και δημιουργείται από την συνείδηση μας καθώς χρειάζεται αιτιότητα, υπάρχει παράλληλα με το επιστημονικό λόγο και την ιστορική γνώση. Με την σειρά τους ο επιστημονικός λόγος και η ιστορική γνώση εξαρτιούνται από την ποιότητα της έρευνας, την ελεύθερη από κάθε ωφελιμιστικό εμπόδιο. Η γνώση δεν είναι προσδιοριζόμενο αγαθό από τους κυριάρχους νόμους της αγοράς, αλλά καθήκον διδαχής όλων των ανθρώπων.


ΠΡΟΣΩΠΑ
Η Δέσποινα Πλατανάκη η γυναίκα μπαρμπέρης απο τον Άγιο Νικόλαο
Η καλλιτέχνης Ελένη Περινού ζει στην δικιά της Ιθάκη στο Μαριδάτι του Παλαίκαστρου Δ. Σητείας
Γαύδος - Νίκος Λουγιάκης, στο τσιγαριαστό η «μαγκιά» είναι να μη βάλεις νερό
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ