Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018

Νέο σύγχρονο σύστημα στάθμευσης στο πάρκινγκ της ΔΕΠΑΝΑΛ

Ένα από τα πιο σύγχρονα, ηλεκτρονικά συστήματα στάθμευσης αυτοκινήτων βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία στο πάρκινγκ της Μονομετοχικής Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας Ηρακλείου – ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., στο Αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Το σύστημα διευκολύνει το κοινό, προσφέροντάς του ταχύτητα, άνεση και μειωμένες ή ανύπαρκτες ουρές, κατά την είσοδο στο σταθμό και κατά την έξοδο από αυτόν.


Το νέο σύστημα υποστηρίζει την αυτοεξυπηρέτηση. Ο κάθε οδηγός κατευθύνει το όχημά του στη θέση στάθμευσης και το παραλαμβάνει ο ίδιος από την θέση που το έχει σταθμεύσει. Ο έλεγχος εισόδου - εξόδου, υπολογισμού της αξίας στάθμευσης και η πληρωμή του αντιτίμου πραγματοποιούνται µέσω του νέου συστήματος, αυξάνοντας τα ταμεία σε δύο.Συγκεκριμένα, διαχειρίζεται και ανακυκλώνει κέρματα και χαρτονομίσματα για είσπραξη αντιτίμου και για ρέστα στον πελάτη, δίνει την δυνατότητα στους τακτικούς πελάτες του σταθμού να ανανεώνουν την μηνιαία κάρτα τους, έχει τη δυνατότητα να επανεκδίδει το εισιτήριο σε περίπτωση απώλειάς του και επιτρέπει στον πελάτη να πληρώσει πεζός στον αυτόματο σταθμό πληρωμής, πριν παραλάβει το όχημά του.
Επίσης, έχει αποδεδειγμένη ικανότητα για τουλάχιστον 400 κινήσεις εισόδου -εξόδου ανά ώρα και ανά μονάδα, ενώ ο χρόνος εισόδου και εξόδου για κάθε όχημα δεν ξεπερνά τα πέντε δευτερόλεπτα (παραγωγή εισιτηρίου, άνοιγμα της μπάρας, διέλευση οχήματος).


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑΝΑΛ αποφάσισε την προμήθεια του συστήματος, τηρώντας τη μέχρι σήμερα γραμμή εκσυγχρονισμού της λειτουργίας της επιχείρησης.
Με την εγκατάστασή του ανταποκρίθηκε στη διαρκώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση, αλλά και στην έντονη ζήτηση ενός χώρου ασφαλούς στάθμευσης. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν αυτός ο χώρος βρίσκεται σε έναν κορυφαίο συγκοινωνιακό κόμβο, όπως αυτός του Αεροδρομίου Ηρακλείου.
Την ίδια ώρα, στο σταθμό βρίσκονται οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΕΠΑΝΑΛ, αλλά και φύλακες ασφαλείας κατά τις νυχτερινές ώρες, για να παράσχουν την όποια δυνατή βοήθεια προς τους πολίτες που χρησιμοποιούν το πάρκινγκ. Τέλος, εκεί λειτουργεί και σύστημα με κάμερες ασφαλείας, για τη δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια των οχημάτων που σταθμεύουν.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019
Ο Σύλλογος Ανασεμιά ετοιμάζεται για το Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος-Αναγέννηση
Φεστιβάλ τεχνών 2019 του δήμου Φαιστού απο 19 έως 30 Αυγούστου
Πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία» του Δήμου Μυλοποτάμου
ΚΥΡΒΕΙΑ 2019 στο Δήμο Ιεράπετρας
“Πέτρας Πολιτισμός” του Δήμου Ανωγείων για το καλοκαίρι του 2019!
Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2019»
Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα
"Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί" - Το πλήρες πρόγραμμα
«Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Χανιά 2019»

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ