Νέο απορριμματοφόρο και νέοι μπλε κάδοι στον Δήμο Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Νέο απορριμματοφόρο και νέοι μπλε κάδοι στον Δήμο Ηρακλείου

Ακόμα περισσότερο αναμένεται να πυκνώσει το δίκτυο ανακύκλωσης συσκευασιών του Δήμου Ηρακλείου, έπειτα από την εξασφάλιση νέων μπλε κάδων, οι οποίοι μαζί και με ένα νέο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης, θα έρθουν το προσεχές διάστημα στο Ηράκλειο.
Αυτό συμφωνήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης με τον Γενικό Δ/ντη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Γιάννη Ραζή και τον υπεύθυνο του τμήματος Marketing και Επικοινωνίας της Ε.Ε.Α.Α. Δημήτρη Παπασωτηρίου.


Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης τόνισε: «Η ανάπτυξη της ανακύκλωσης βρίσκεται όπως γνωρίζετε πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Έχουμε αναπτύξει πολλά νέα ρεύματα, όπως είναι οι μπλε κώδωνες για τις γυάλινες συσκευασίες, οι κίτρινοι κάδοι για το χαρτί, οι κάδοι ανακύκλωσης τόνερ και μελανοδοχείων, οι οικιακοί κομποστοποιητές, κλπ, έχουμε εντάξει στο πρόγραμμά μας «μεγάλους παραγωγούς» όπως είναι ο Αερολιμένας Ηρακλείου και το ΠαΓΝΗ, ενώ έχουμε πυκνώσει αρκετά και το δίκτυο των μπλε κάδων ανακύκλωσης συσκευασιών. Όλα αυτά ενισχύουν τις συνθήκες για διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, φέρνουν την κυκλική οικονομία – όπου το τέλος ενός προϊόντος γίνεται η αρχή για κάτι νέο – πιο κοντά στους πολίτες και παράλληλα, με την αξιοποίηση πολλών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, βελτιώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου μας.
Τα παραπάνω εντάσσονται στο Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ηρακλείου που έχουμε εκπονήσει, ένα σχέδιο ρεαλιστικά φιλόδοξο, το οποίο εξειδικεύει σε επίπεδο Δήμου τον αντίστοιχο Περιφερειακό Σχεδιασμό και υλοποιείται βήμα προς βήμα, οδηγώντας μας σε μια νέα εποχή στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων: στην εποχή της Κυκλικής Οικονομίας».

Post Top Ad

.............